Άρθρο Localit 05 Μαΐου, 2022

Μνημόνιο συνεργασίας ΚΑΠΕ και Eoly Energy

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ  του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και της βελγικής εταιρείας Eoly Energy υπογράφηκε στις 3 Μαΐου 2022, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Βασιλικού ζεύγους του Βελγίου στην Ελλάδα.

Το ΚΑΠΕ, εθνικός οργανισμός για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η EOLY Energy, βελγική εταιρεία που δραστηριοποιείται και επενδύει σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συμφώνησαν να συνεργαστούν, για την ανάπτυξη καινοτόμων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα. Στόχος τους είναι η ενίσχυση της συνεργασίας, μέσω κοινών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, για την προώθηση της γνώσης σε τεχνολογίες αιολικής ενέργειας, φωτοβολταϊκών και υδρογόνου.

Ειδικότερα συμφωνήθηκε οι δύο οργανισμοί να συνεργαστούν σε:

  1. Ανάπτυξη καινοτόμων έργων ανανεώσιμης ενέργειας για θαλάσσια καύσιμα μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα, όπως το υδρογόνο.
  2. Ευρωπαϊκές προτάσεις έρευνας και καινοτομίας για την υποστήριξη της Πράσινης Συμφωνίας και της ενεργειακής μετάβασης.
  3. Ενεργειακά αυτόνομες απομονωμένες κοινότητες, που ενσωματώνουν καινοτόμες τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας και έξυπνων δικτύων.
    Το ΚΑΠΕ και η Eoly Energy πιστεύουν ακράδαντα στις δυνατότητες της επικείμενης συνεργασία τους, η οποία θα επιφέρει σημαντικά οφέλη στα εμπλεκόμενα μέρη και την κοινωνία, μέσω καινοτόμων έργων, πάντα προς την κατεύθυνση της αειφορίας και της κλιματικής ουδετερότητας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αν. Μάνη: Seatrac στην παραλία Μαυροβουνίου για αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα

Μηχανισμός Seatrac, τοποθέτησε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, στην παραλία Μαυροβουνίου, για την αυτόνομη πρόσβαση Ατόμων…

Ενδιαφέρουν 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συγκροτείται Περιφερειακή Ενεργειακή Κοινότητα στην Ήπειρο

Τη συγκρότηση Περιφερειακής Ενεργειακής Κοινότητας δρομολογεί η περιφέρεια Ηπείρου. Στην κοινότητα μπορούν να ενταχθούν η…

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος για τα παιδιά που συμμετέχουν στα καλοκαιρινά camp του Δήμου

Δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στην τρέχουσα περίοδο του φετινού προγράμματος…