Άρθρο Localit 11 Μαρτίου, 2022

Περιφέρεια Κρήτης: Τριετές masterplan για όλη την αγροδιατροφική αλυσίδα παραγωγής ελαιολάδου

Την υλοποίηση τριετούς masterplan που θα αφορά όλη την αγροτοδιατροφική αλυσίδα παραγωγής του ελαιολάδου  αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας AREPO, στην οποία συμμετείχε και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης  και που συγκάλεσε η πρόεδρος-περιφερειακή σύμβουλος Ειρήνη Χουδετσανάκη.

Το τριετές masterplan θα εμπεριέχει δράσεις προώθησης, προβολής του ελαιολάδου, εκπαίδευσης όλων των εμπλεκομένων για την παραγωγή και την βελτίωση του προϊόντος στο πλαίσιο της στρατηγικής της περιφέρειας Κρήτης για ποιότητα, ταυτότητα και ανταγωνιστικότητα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Σταύρος Τζεδάκης, η υπεύθυνη του οργανοληπτικού εργαστηρίου ελαιολάδου Ρεθύμνου Ελευθερία Γερμανάκη, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης Αλέκος Στεφανάκης, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Μανόλης Καρπαδάκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τυποποιητών Κρήτης Γιώργος Ανδρεαδάκης, ο πρόεδρος Ελαιουργών Βαγγέλης Πρωτογεράκης, το μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Χανίων Μανόλης Κοτσάκης, ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης, ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών-Ελαιουργών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης, ο πρόεδρος Αποσταγματοποιών Ηρακλείου Αναστάσιος Βρέντζος και ο ομότιμος καθηγητής του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Δημήτρης Λυδάκης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αρχίζουν οι εγγραφές και επανεγγραφές στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αχαρνών

Από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου, ξεκινούν οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών νηπίων και βρεφών,…

Ενδιαφέρουν 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλία: Μηνύσεις κατά υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, πρώην περιφερειάρχη, δημάρχων και Δασαρχείου για καταστροφή περιουσιών στις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023

Ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, των οποίων η περιουσία καταστράφηκε από τα νερά της Κάρλας, κατέθεσαν μήνυση κατά…

Ενδιαφέρουν 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επεκτείνεται το δίκτυο βυθιζόμενων κάδων στο Αιγάλεω

Νέους βυθιζόμενους κάδους συλλογής οικιακών απορριμμάτων, τοποθέτησε ο Δήμος Αιγάλεω, σε σημεία της πόλης όπου…