Άρθρο Localit 04 Ιανουαρίου, 2022

Ανοίγουν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου τα σχολεία με περισσότερα τεστ

Ανοίγουν εκ νέου τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου οι εκπαιδευτικές βαθμίδες με βασικό μέτρο αντιμετώπισης της υπερμετάδοσης του κορονοϊού τα ακόμη περισσότερα τεστ.

Η υπουργός Παιδείας  Ν. Κεραμέως ανακοίνωσε τρεις αλλαγές για το άνοιγμα των σχολείων και όχι ριζική αναμόρφωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ο διαχωρισμός σε ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους παραμένει τόσο για τα παιδιά όσο και για τους εκπαιδιευτικούς, ενώ δεν θα ισχύει πλέον  το μέτρο του «σταυρού» σε περίπτωση κρούσματος εντός της τάξης.

Ειδικότερα, οι τρεις αλλαγές που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας:

  • Προβλέπεται ένα επιπλέον self test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας, δηλαδή 10 – 15 Ιανουαρίου. Τη δεύτερη εβδομάδα παιδιά και εκπαιδευτικοί θα κάνουν δύο self test.
  • Τα δωρεάν δύο εβδομαδιαία σελφ τεστ πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Το μέτρο αυτό στοχεύει στον έγκαιρο εντοπισμό των κρουσμάτων, δεδομένης της μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης του ιού και σε εμβολιασμένους, και δεδομένης της εμβολιαστικής κάλυψης της μαθητικής κοινότητας.
  • Σε περίπτωση κρούσματος σταματά η λογική του σταυρού, δηλαδή ο έλεγχος στα παιδιά που κάθονται κοντά στο κρούσμα και οι έλεγχοι επεκτείνονται. Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν δωρεάν τεστ κάθε μέρα για πέντε ημέρες, δύο rapid και τρία self test. Οι εμβολιασμένοι θα κάνουν συνολικά τρία self test δωρεάν. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν πέντε self τεστ σε πέντε ημέρες, ενώ οι εμβολιασμένοι θα κάνουν τρία self τέστ μέσα σε πέντε ημέρες.

Όπως σημείωσε η υπουργός Παιδείας, τα υποχρεωτικά rapid test, η υποχρεωτική χρήση μάσκας, τα διαφορετικά διαλείμματα, η αναστολή εκδρομών κ.λπ. εξακολουθούν να ισχύουν ως έχουν.

Σε ότι αφορά στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές, όπως ΑΕΙ και ΙΕΚ τα πρωτόκολλα παραμένουν ως έχουν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία για δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ (23/07)

Τα σημεία που διεξάγονται σήμερα δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ είναι τα παρακάτω: Κτίριο…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία για δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ (22/07)

Τα σημεία που διεξάγονται σήμερα δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ είναι τα παρακάτω: Κτίριο…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Σύρου Ερμούπολης: Εβδομαδιαίο πρόγραμμα για δωρεάν rapid test

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα για δωρεάν rapid tests, ανακοίνωσε ο δήμος Σύρου – Ερμούπολης. Αναλυτικά το…