Άρθρο Localit 25 Οκτωβρίου, 2021

Δήμος Νικολάου Σκουφά: Ανάπλαση Νταμαριού Πέτα και κατασκευή υπαίθριου θεάτρου

Στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών, εντάχθηκε το έργο  «Ανάπλαση Νταμαριού Πέτα και κατασκευή υπαίθριου θεάτρου και δράσεις ανάδειξης της ιστορίας του Δήμου Νικολάου Σκουφά». Ο προϋπολογισμός του έργου είναι ύψους 3.662.096,00 ευρώ.

Πρόκειται όπως σημειώνει ο Δήμος: «Για το σημαντικότερο έργο πολιτισμού σε επίπεδο εγκαταστάσεων που έχει γίνει στη σύγχρονη ιστορία της Π.Ε Άρτας κι ένα από τα σημαντικότερα σε ολόκληρη την Ήπειρο».

 

Το υπερσύγχρονο θέατρο, όταν ολοκληρωθεί, καθώς θα βρίσκεται πολύ κοντά και στην πόλη της Άρτας, θα λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα που αφορά στην εύρεση κατάλληλων χώρων για την διεξαγωγή θεατρικών παραστάσεων και άλλου τύπου εκδηλώσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως δήλωσε η Δήμαρχος  Ροζίνα Βαβέτση η έγκριση ανάπλασης και η κατασκευή του θεάτρου επετεύχθη «ύστερα από μεγάλη προσπάθεια και πολλές επαφές της Δημοτικής Αρχής τόσο με την πρόεδρο της επιτροπής του 21 κ. Αγγελοπούλου και τον γενικό διευθυντή κ. Κανταρτζή, όσο και με το υπουργείο εσωτερικών και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Πέτσα».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 17 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη: Η προστασία του περιβάλλοντος ξεκινά από τους νέους

«Η πρωτοβουλία αυτή είναι μια δράση με ισχυρό περιβαλλοντικό συμβολισμό», ανέφερε ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.…

Βιώσιμες Πόλεις 10 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χαλανδρίου: Στη διάθεση των κατοίκων η Παραρεμάτια Διαδρομή

Μετά την παράδοση της νέας οδού Γυφτοπούλου, μια ακόμα από τις αναπλάσεις που υλοποιεί ο…

Βιώσιμες Πόλεις 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο ποδηλατοδρόμων σχεδιάζει ο δήμος Παλλήνης

Στην υλοποίηση του σχεδίου για ένα σύγχρονο δίκτυο ποδηλατοδρόμων μέσα στην πόλη, προχωρά ο δήμος…