Άρθρο Localit 29 Σεπτεμβρίου, 2021

Κέρκυρα: Ηχητικό σύστημα για πρόσβαση στη θάλασσα ατόμων με προβλήματα όρασης στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ

Ένα υπερσύγχρονο  ηχητικό σύστημα για άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης που τους επιτρέπει να κολυμπούν στη θάλασσα με αυτονομία εγκατέστησε ο  Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων  την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ.

Το παραπάνω σύστημα παρουσίασε η Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Σκούπουρας, παρουσία του προέδρου του ΝΑΟΚ Γιώργου Δημουλή και του προέδρου του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Γιώργου Σπανού και της γραμματέα Μαγδαληνής Κόκκαλη.

Το σύστημα αποτελείται από:

-Πίνακα Καθοδήγησης με τηλεκοντρόλ που επιτρέπει τον εντοπισμό των ορίων της ακτής και την επιστροφή στην παραλία. Διαθέτει επίσης θέσεις για την απόθεση – παραλαβή μπαστουνιού και πετσέτας, με ιδιαίτερα σύμβολα αφής, για την αναγνώρισή τους.

-Σημαδούρες στη θάλασσα με ηχητικούς μηχανισμούς που οριοθετούν τα σημεία κολύμβησης και επιτρέπουν τον προσανατολισμό.

-Φορητή μονάδα που λαμβάνει σήματα κινδύνου και μεταδίδει προειδοποιητικά σήματα ανάγκης σε περίπτωση κλήσης από τους χρήστες.

-Φάρους εδάφους με εύκολα αναγνωρίσιμα σύμβολα αφής (δελφίνι, αστερίας, άγκυρα κ.α.) που επιτρέπουν στους χρήστες τον εντοπισμό της θέσης τους στην παραλία και διαθέτουν ένδειξη κατειλημμένης θέσης.

Τις επόμενες ημέρες, στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος, θα εγκατασταθούν τρία νέα Seatrac και συγκεκριμένα στην Αχαράβη, στην Μπούκα Λευκίμμης και στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας, όπου και έχει σχεδιαστεί να λειτουργήσει τμήμα Ιστιοπλοΐας για ΑμεΑ.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, το παραπάνω πρόγραμμα είναι στα πλαίσια της Δράσης “Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών” του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, 2014-2020».

Βασίστηκε στην αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών του παραλιακού μετώπου της χώρας και έχει ως στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων στις παραθαλάσσιες περιοχές και την προσέλκυση επισκεπτών-ατόμων με αναπηρίες, καθώς και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων.

Εκτός των παραπάνω υποδομών ο Δήμος προμηθεύτηκε 2 φορητούς χώρους υγιεινής, διαδρόμους από ανακυκλωμένο πλαστικό, κατάλληλου μήκους για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση τη χειμερινή περίοδο, ειδικές πινακίδες και κάδους απορριμμάτων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 21 Νοεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Τήλος έγινε σύμβολο βιωσιμότητας για ολόκληρη την Ευρώπη

Η Τήλος, το μικρό διαμάντι του Αιγαίου, κατάφερε αυτό που για πολλούς φάνταζε ακατόρθωτο: έγινε…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Νοεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Αναβάθμιση φωτισμού στην πλατεία Κουμουνδούρου και το πάρκο «Βασίλης Αυλωνίτης» στη Ριζούπολη

Ο δήμος Αθηναίων ολοκλήρωσε μια σημαντική παρέμβαση για τη βελτίωση του αστικού φωτισμού σε δύο…

Βιώσιμες Πόλεις 18 Νοεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων στον Δήμο Γρεβενών

Είκοσι μωβ κάδους για τη συλλογή ενδυμάτων και υποδημάτων, τοποθέτησε σε επιλεγμένα σημεία της πόλης…