Άρθρο Localit 31 Αυγούστου, 2021

Δ. Παπαστεργίου: Να βρεθούν άμεσα τα επιπλέον χρήματα για το προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία 

Το θέμα του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων απασχόλησε επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, καθώς σε λιγότερο από δύο εβδομάδες ανοίγουν τα σχολεία, η πανδημία συνεχίζεται και όπως σημείωσε ο πρόεδρος Δ.Παπαστεργίου καθημερινά υπάρχουν αιτήματα στην ΚΕΔΕ από τους δήμους, οι οποίοι πρέπει  να καταβάλλουν τεράστια ποσά για να καλύψουν τις απαιτούμενες δαπάνες, καθώς τα 85 εκ. ευρώ που διέθεσε και για φέτος το υπουργείο Εσωτερικών δεν επαρκούν.

« Η κατανομή έγινε σωστά από το υπουργείο αλλά τα λεφτά δεν φτάνουν Συνεπώς πρέπει επειγόντως να βρεθούν επιπλέον 20 εκ. ευρώ, για να καλυφθεί το κενό, γιατί υπάρχουν δήμοι που λένε πως δεν είναι δυνατό να πληρώσουν 300 χιλιάδες ευρώ για προσωπικό καθαριότητας. Δεν είναι και δουλειά μας να πληρώσουμε το προσωπικό αυτό.

Αυτό που ζητώ και τώρα από το υπουργείο Εσωτερικών να συνεχίσουμε την καλή κουβέντα που κάνουμε και να βρεθούν τα επιπλέον χρήματα προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι ήδη επιβαρυμένοι προϋπολογισμοί των δήμων για καλυφθεί το κενό. Αλλιώς είμαι σίγουρος πως θα έρθει η 13ηΣεπτεμβρίου και θα υπάρχουν κενά, θα υπάρχουν γκρίνιες», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ αύριο Τρίτη 23 Ιουλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αύριο Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 και ώρα 12:00, στα γραφεία της…

ΚΕΔΕ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΔΕ: Συνεδρίαση της Επιτροπής Νήσων και Πολιτικής Συνοχής παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στ.Γκίκα

Συνεδρίασε σήμερα, στην πρώτη συνεδρία της τρέχουσας θητείας, η Επιτροπή Νήσων και Πολιτικής Συνοχής της…

ΚΕΔΕ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στο High- Level Political Forum του ΟΗΕ με θέμα «Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης και Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Δ. Καφαντάρης: Η διασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς αποτελεί πολιτική προτεραιότητα για την Αυτοδιοίκηση της…