Άρθρο Localit 23 Ιουλίου, 2021

Στον καθαρισμό 10 ρεμάτων και χειμάρρων στη Μαγνησία προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου για τον καθαρισμό και τη διευθέτηση της κοίτης 10 ρεμάτων  και χειμάρρων σε όλο το ηπειρωτικό τμήμα της Μαγνησίας, προχωρά το επόμενο διάστημα  η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά την ανάδειξη του αναδόχου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και οδηγεί στην αντιπλημμυρική ενίσχυση των υποδομών  και του περιβάλλοντος στις περιοχές επέμβασης.

«Ένα ακόμη έργο για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών της Μαγνησίας εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας   Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και τις τεχνικές μας υπηρεσίες,  σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα που κάνουν πράξη το ευρωπαϊκό  green deal, φροντίζουν για τη διατήρηση της   βιοποικιλότητας και του φυσικού  πλούτου και αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης» προσθέτει ο κ. Αγοραστός.

Οι θέσεις επέμβασης εντοπίζονται σε όλο το ηπειρωτικό τμήμα του Ν. Μαγνησίας. Ενδεικτικά: Υδατορέματα Άναυρος, Κραυσίδωνας, Ξηριάς, Σέσκλου, Αγ. Βλασίου, στη περιοχή Ν.Αγχιάλου, Αλμυρού, Κροκίου, Βρύχωνα, Υδατόρεμα Πλατανόρεμα.

Οι εργασίες θα υλοποιηθούν κατά βάση εντός της κοίτης των υδατορεματών ενώ όπου απαιτείται θα πραγματοποιηθεί και καθαρισμός των πρανών. Οι εργασίες  για την απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών  ή βλάστησης θα πραγματοποιηθούν είτε με χρήση μηχανικού εξοπλισμού είτε με χειρωνακτικά μέσα όπου δεν είναι δυνατή η πρόσβαση μηχανημάτων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 26 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συσκευασίες φυτοφαρμάκων συλλέγει ο Δήμος Θέρμης

Τη δυνατότητα ειδικής διαχείρισης κενών ρυπασμένων συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων συσκευασιών, προσφέρει ο Δήμος Θέρμης στο…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Νέες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει ο Δήμος Βριλησσίων, το έργο αποκατάστασης και συντήρησης ραμπών ΑμεΑ, με…

Βιώσιμες Πόλεις 19 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόγραμμα ανακύκλωσης μαγειρικών ελαίων στον Δήμο Κιλκίς

Στον Δήμο Κιλκίς, ξεκινά το πρόγραμμα για τη  συλλογή χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων με σκοπό την…