21 Ιουλίου, 2021

Παντελής Τσακίρης, Δήμαρχος Ωραιοκάστρου : Μήνυμα υπέρ εμβολιασμού

Από τον Μάρτιο του 2020 είδαμε τις ζωές μας να βγαίνουν από τις ράγες τις κανονικότητας και να εισέρχονται σε μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ως τότε γνώριμη μόνο ως σενάριο κινηματογραφικών ταινιών, μια πανδημία, που ανάλογή της είχε να ζήσει η ανθρωπότητα από τον προηγούμενο αιώνα, μας θύμισε πόσο εύθραυστα είναι όλα όσα λανθασμένα θεωρούμε αυτονόητα, αλλά και πόσο εύκολα μπορεί να χαθεί η ανθρώπινη ζωή.

Περάσαμε δύσκολα όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλάξαμε συνήθειες στην καθημερινότητά μας, στερηθήκαμε την αγκαλιά των φίλων μας και πολλοί από εμάς είδαν αγαπημένα πρόσωπα να φεύγουν από τη ζωή.

Χάρη όμως στην επιστήμη, την παγκόσμια κινητοποίηση και τα γρήγορα αντανακλαστικά της διεθνούς κοινότητας, η ανθρωπότητα δημιούργησε ένα ισχυρό όπλο αντιμετώπισης του νέου κορωνοϊού, το εμβόλιο.

Ωστόσο, ακόμη και το πιο ισχυρό όπλο μπορεί να γίνει ανίσχυρο αν δεν αξιοποιηθεί μαζικά, προκειμένου να χτιστεί το αναγκαίο τείχος ανοσίας. Και για να συμβεί αυτό απαιτείται από όλους μας επίγνωση της ευθύνης που έχουμε απέναντι στους εαυτό, αλλά και απέναντι στον διπλανό μας. Είναι χρέος μας να αγκαλιάσουμε αυτό το δώρο της επιστήμης για το καλό όλων μας, διότι μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σε επάνοδο στην αληθινή κανονικότητα την οποία τόσο έχουμε ανάγκη.

Ακούμε τους ειδικούς, σκεφτόμαστε με γνώμονα τη λογική, εμπιστευόμαστε την επιστήμη και κλείνουμε τα αφτιά μας σε ψευδείς πληροφορίες και σενάρια συνωμοσίας που μόνο στόχο έχουν να δηλητηριάσουν τον νου μας και να διακυβεύσουν τις ζωές μας.

Θα είναι μοιραίο λάθος αν εφησυχάσουμε, διότι έτσι θα επιτρέψουμε στις παραλλαγές του ιού να διαταράξουν ξανά τη ζωή μας, κάτι που ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία του τόπου μας θα μπορούσε να αντέξει. Στον Δήμο Ωραιοκάστρου, άλλωστε, σταθήκαμε πιστά στο πλευρό των συμπολιτών μας, ειδικά των πιο ευάλωτων, και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε με αυταπάρνηση.

Τώρα όμως είναι η ώρα της ευθύνης καθενός από εμάς να βάλει πλάτη! Νοιάζομαι σημαίνει εμβολιάζομαι!

Παντελής Τσακίρης

Δήμαρχος Ωραιοκάστρου

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχει σχετικό περιεχόμενο