Άρθρο Localit 09 Ιουλίου, 2021

Ανάκληση της λανθασμένης απόφασης της κυβέρνησης να ανοίξει το τελωνείο Καστανεών ζητούν η δημοτική αρχή Ορεστιάδας και οι παραγωγικοί φορείς

Λανθασμένη θεωρούν την  απόφαση της Κυβέρνησης να ανοίξει το τελωνείο Καστανεών ο δήμαρχος Ορεστιάδας Β. Μαυρίδης και οι παραγωγικοί φορείς της περιοχής.

Συγκεκριμένα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 8 Ιουλίου, του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη με την πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας Φιλιώ Μυλωνά και Δημήτρη Λελιόπουλo και τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου  Βιοτεχνών και Βιομηχάνων Βορείου Έβρου Βασίλη Δημητριάδη και Βλάσση Πεντίδη για το θέμα του ανοίγματος του τελωνείου Καστανεών όλα τα μέρη συμφώνησαν ότι είναι λάθος να ανοίξει το τελωνείο Καστανεών τόσο για υγειονομικούς όσο και για οικονομικούς λόγους.

Ζητούν από την Κυβέρνηση την  ανάκληση της απόφασης του ανοίγματος του τελωνείου Καστανεών, τη μείωση της φορολογικής ατέλειας αγοράς καταναλωτικών προϊόντων και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας με φοροελαφρύνσεις και σταθερά οικονομικά κίνητρα.

 

«Η διασυνοριακότητα πρέπει να γίνει στην πράξη συγκριτικό πλεονέκτημα και όχι να παραμείνει μειονέκτημα όπως είναι έως τώρα. Είμαστε υπέρ της εξωστρέφειας αλλά με την εξασφάλιση ενός υγειούς ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Καλούμε όλους του θεσμικούς εκπροσώπους και φορείς της περιοχής για συστράτευση σε αυτόν τον αγώνα» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ορεστιάδας Β. Μαυρίδης.

 

 

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 08 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάζαρος Κυρίζογλου: Στρατηγική παρουσία δίπλα σε κάθε Δήμο – Μήνυμα ενότητας και δράσης για μια ισχυρή Αυτοδιοίκηση

Η παρουσία του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης,…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 07 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου στο Olympia Forum : «Συγκροτούμε Συμμαχία Ευθύνης για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας»

Με ένα καθαρό και αποφασιστικό μήνυμα για την ανάγκη θεσμικών αλλαγών και ουσιαστικής αποκέντρωσης, ο…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 07 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στον Δήμο Πηνειού ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Συνάντηση Κυρίζογλου – Καστρινού: Κοινό όραμα για μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση Τον Πρόεδρο της Κεντρικής…