Άρθρο Localit 19 Απριλίου, 2021

Ρέθυμνο: Κύκλος διαλέξεων από το πανεπιστήμιο Κρήτης, την αντιπεριφέρεια και τον δήμο για τους πολίτες

Στη διοργάνωση κύκλου διαλέξεων στο Ρέθυμνο, από το φθινόπωρο του 2021, αφορά συνεργασία της Σχολής Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και του Δήμου Ρεθύμνης, με στόχο τη μεταφορά γνώσης από πεδία των κοινωνικών επιστημών, επίκαιρων ζητημάτων καθώς και άλλους τομείς που αφορούν την καθημερινότητά των πολιτών.

Σε συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή και τον δήμαρχο Ρεθύμνης, Γιώργη Μαρινάκη, ο κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Γιώργος Παναγής, ενημέρωσε τους αυτοδιοικητικούς για την απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής να συνδιοργανώσει με τα Εργαστήρια της Σχολής στο Κέντρο Ερευνών και Μελετών του Πανεπιστημίου Κρήτης, κύκλους ετήσιων διαλέξεων για το ευρύ κοινό στο Ρέθυμνο. Οι διαλέξεις θα μπορούσαν να γίνονται -όπως επισημάνθηκε- τόσο από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του πανεπιστημίου όσο και από προσκεκλημένους διακεκριμένους επιστήμονες, οι οποίοι θα αναπτύσσουν θέματα με ευρύ και διαχρονικό ενδιαφέρον, με τρόπο απλό και εύληπτο, χωρίς να απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις ή σχετικές σπουδές.

Εδώ και αρκετά χρόνια, υπάρχει αντίστοιχος θεσμός στο Ηράκλειο, οι “Δαρβινικές Δευτέρες”, που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην άμεση επαφή που έχει το κοινό με τους επιστήμονες και στο ζωντανό διάλογο που αναπτύσσεται μεταξύ τους, σύμφωνα με τον κ. Παναγή.

Τόσο η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης όσο και ο δήμαρχος εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους και την πρόθεσή τους να συνεργαστούν και να στηρίξουν από κοινού τη διοργάνωση αυτών των διαλέξεων.

Βάσει του υπάρχοντος προγραμματισμού, ο πρώτος κύκλος αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2021 και εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί και επιτρέπεται, οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται δια ζώσης, διαφορετικά εξετάζεται το ενδεχόμενο να υλοποιηθούν διαδικτυακά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επετειακές εκδηλώσεις για τα 455 χρόνια από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την 455η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου με ένα πολυήμερο πρόγραμμα…

Ενδιαφέρουν 22 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θηβαίων: Δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια

Ο Δήμος Θηβαίων διοργανώνει ένα πενθήμερο δράσεων ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια, με αφορμή…

Ενδιαφέρουν 21 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διανομή βασικών ειδών σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δράμας

Ο Δήμος Δράμας πραγματοποιεί διανομή βασικών ειδών σε 459 οικογένειες- δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στο…