Άρθρο Localit 24 Μαρτίου, 2021

H αξιοποίηση της Τεχνητής Λίμνης του Φράγματος Πουρναρίου στο επίκεντρο σύσκεψης των δημάρχων του Ν. Άρτας

Η αξιοποίηση της Λίμνης Πουρναρίου και της Παραλίμνιας, ζώνης βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που συγκάλεσε στο δημαρχείο Αρταίων, ο δήμαρχος  Χρήστος Τσιρογιάννης, σε συνέχεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας Ι. Γκολομάζου.

Στη σύσκεψη, στην οποία παρουσιάστηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να συνταχθούν και να προχωρήσουν οι μελέτες που απαιτούνται, συμμετείχαν  οι δήμαρχοι  Νικολάου Σκουφά  Ροζίνα Βαβέτση, Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος, ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος και το Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της «Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών» Γιάννης Σπύρου.

Υπενθυμίζεται δε σχετικά, από τον Δήμο Αρταίων, ότι, το στάδιο των μελετών είναι απαραίτητο προκειμένου να διεκδικήσουν την ένταξη έργων που αφορούν την Λίμνη σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, εν αναμονή του τρέχοντος ΕΣΠΑ, στο Ταμείο Ανάκαμψης ή στο «Αντώνης Τρίτσης».

Όπως εξήγησε και ο οικοδεσπότης της σύσκεψης, Χρήστος Τσιρογιάννης, η διεκδίκηση χρηματοδότησης και εκπόνησης ολοκληρωμένης μελέτης για την ανάπτυξη της λίμνης, καθώς και της παραλίμνιας ζώνης, θα αποτελέσει τη βάση διεκδίκησης κονδυλίων για την ένταξη των αναπτυξιακών έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

«Φτάσαμε να συζητάμε όλοι μαζί και επιθυμία όλων μας, είναι να προχωρήσουμε μπροστά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους Δημάρχους, την Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας, για τις συνέχεις ενέργειες και επαφές με Φορείς του τόπου για την θέμα της αξιοποίησης της Λίμνης Πουρναρίου και της Παραποτάμιας Περιοχής» δήλωσε ο δήμαρχος Αρταίων Χ. Τσιρογιάννης και πρόσθεσε ότι: «Εμείς βλέπουμε την Λίμνη συνολικά, ως ζώντα οργανισμό και έτσι θέλουμε να αντιμετωπιστούν και οι προοπτικές του, χωρίς να την χωρίζουμε με διοικητικά και γραφειοκρατικά όρια. Και επειδή τα λόγια πρέπει να συνοδεύονται από πράξεις, όλοι μαζί αποφασίσαμε να προχωρήσουμε τα επόμενα στάδια, να ιεραρχήσουμε τα έργα, έργα ανάπτυξης με συμπληρωματικότητα και συνέργεια, έτσι ώστε να υπάρξει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση πάνω στην λίμνη και με νούμερο ένα έργο τον παραλίμνιο δρόμο πέριξ της λίμνης και τις κάθετες προσβάσεις».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 26 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συσκευασίες φυτοφαρμάκων συλλέγει ο Δήμος Θέρμης

Τη δυνατότητα ειδικής διαχείρισης κενών ρυπασμένων συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων συσκευασιών, προσφέρει ο Δήμος Θέρμης στο…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Νέες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει ο Δήμος Βριλησσίων, το έργο αποκατάστασης και συντήρησης ραμπών ΑμεΑ, με…

Βιώσιμες Πόλεις 19 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόγραμμα ανακύκλωσης μαγειρικών ελαίων στον Δήμο Κιλκίς

Στον Δήμο Κιλκίς, ξεκινά το πρόγραμμα για τη  συλλογή χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων με σκοπό την…