Άρθρο Localit 02 Μαρτίου, 2021

Χανιά: Αναβάθμιση φθαρμένων κοινόχρηστων ποδηλάτων -Εντυπωσιακή η αύξηση χρήσης τους

Σημαντικά αυξημένη σε σχέση με το 2019 ήταν κατά το 2020 η χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Χανίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, το 2020 καταγράφηκαν 3.379 ενοικιάσεις κοινόχρηστων ποδηλάτων, έναντι 2.235 ενοικιάσεων το 2019 και 2.864 ενοικιάσεων το 2018.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το πρώτο δίμηνο του 2021 καταγράφηκαν 896 ενοικιάσεις κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Η χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων αυξάνεται στην πόλη των Χανίων και ήδη η δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία που έχει αναλάβει την συντήρηση τους, προχώρησαν σε εργασίες αναβάθμισης του φθαρμένου στόλου και των σταθμών των κοινόχρηστων ποδηλάτων, με στόχο την ποιοτικότερη χρήση από τους πολίτες.

Οι εργασίες, που έγιναν χωρίς επιπλέον οικονομικό κόστος για τον δήμο, πραγματοποιήθηκαν στους σταθμούς ποδηλάτων της πλατείας Κατεχάκη (Μεγάλο Αρσενάλι-ΚΑΜ), στην οδό Δευκαλίωνος, στο πάρκινγκ της Πύλης της ‘Αμμου, στην πλατεία Μαρκοπούλου ανατολικά της δημοτικής αγοράς, ενώ ο κατεστραμμένος εξοπλισμός που υπήρχε στην πλατεία Τάλω, κάτω από το φρούριο του Φιρκά, απομακρύνθηκε και ο νέος σταθμός εγκαταστάθηκε λίγα μέτρα παραπάνω, στις αρχές της οδού Θεοτοκοπούλου, με υλικά τελευταίας τεχνολογίας.

Συνολικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου ανακατασκευάστηκαν πάνω από 10 κοινόχρηστα ποδήλατα ώστε να επιμηκυνθεί ο χρόνος χρήσης τους, ενώ ο στόλος ενισχύθηκε με 14 καινούργια. Παράλληλα, αποκαταστάθηκαν και εκσυγχρονίστηκαν, στο σύνολό τους, τα ηλεκτρολογικά και ηλεκτρικά τμήματα (οθόνες αφής, κλειδαριές ποδηλάτων, κεραίες και modem) των σταθμών που υπάρχουν μέσα στην πόλη.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωση του ο δήμος, «η εκτεταμένη συντήρηση και αναβάθμιση του εξοπλισμού του δήμου, είχε ως αποτέλεσμα μία εντυπωσιακή αύξηση-ρεκόρ (άνω του 50%), στη χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων κατά το περασμένο έτος, με τους πολίτες να χρησιμοποιούν περισσότερο το ποδήλατο, ιδίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πετρούπολη: Από το φθινόπωρο ξεκινάει η χωριστή διαλογή βιοαποβλήτων στον Δήμο

Από το ερχόμενο φθινόπωρο, ο Δήμος Πετρούπολης θα τοποθετήσει καφέ κάδους, ώστε να ξεκινήσει η…

Βιώσιμες Πόλεις 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τεχνολογία led σε ακόμη 1696 σώματα οδοφωτισμού στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Νέο έργο αντικατάστασης ηλεκτροφωτισμού με τεχνολογία led ξεκινά στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, μετά την υπογραφή …

Βιώσιμες Πόλεις 18 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αιγάλεω: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι καφέ κάδοι στον Δήμο 

Στην εγκατάσταση και λειτουργία καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών απορριμμάτων προχώρησε ο Δήμος Αιγάλεω,…