Σε συγκεκριμένο πλαίσιο αγωνιστικών κινητοποιήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα εκρηκτικά οικονομικά προβλήματα των δήμων της χώρας κατέληξε σήμερα με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ.
Η πρόταση θα συζητηθεί κατά την αυριανή έκτακτη συνάντηση του Δ.Σ, της Ένωσης με τους προέδρους των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας καθώς και με τους δημάρχους των πρωτευουσών.
Αντικείμενο της αυριανής συνάντησης, που θα γίνει στις 10 το πρωί στην Αθήνα (ξενοδοχείο Athens Imperial, πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο) είναι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της χώρας και οι τρόποι διεκδίκησης των οφειλομένων από το Σύνταγμα και τους νόμους πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει για το επόμενο χρονικό διάστημα και εφόσον δεν αποδώσουν οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών τις ακόλουθες δράσεις:
Ø 13/03/08: Συγκέντρωση Διοικητικών Συμβουλίων ΤΕΔΚ και ΚΕΔΚΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος και επίδοση απόφασης στον υπουργό Εσωτερικών και στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών.
Ø Από τις 31/03/08 και μετά όλοι οι Δήμοι της χώρας παύουν να ασκούν κρατικές αρμοδιότητες ( ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΕΣΥΕ, ΚΕΠ, Κ.Υ.Ε. κ.λπ.).
Ø 15/04/08: Κλείνουν όλοι οι Δήμοι της χώρας. Σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ με θέμα τα οικονομικά και ακολούθως συγκέντρωση αιρετών και εργαζομένων στην πλατεία Κλαυθμώνος. Επίδοση ψηφίσματος σε όλα τα πολιτικά κόμματα και στη Βουλή των Ελλήνων.
Ø Καθ’ όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών και των τοπικών φορέων από τις τοπικές αρχές για τα οικονομικά προβλήματα αλλά και τα αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στη περίπτωση δε, που και μετά τις κινητοποιήσεις δεν αντιμετωπιστούν τα αιτήματα της Αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Ν. Κακλαμάνης εισηγήθηκε, καταρχήν, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή και τους αρχηγούς των κομμάτων. Σε κάθε περίπτωση το Δ. Σ. της ΚΕΔΚΕ θα επανακαθορίσει τη θέση του.