Η χθεσινή απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ στη διαμαρτυρία της ΚΕΔΚΕ για την πρόσφατη οξεία επίθεση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά κατά του δημάρχου Θερμαϊκού Αντώνη Μάντζαρη για το θέμα της επέκτασης του διαδρόμου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» επαναλαμβάνει την περίεργη και «πρωτότυπη» αντίληψη του υπουργού Γ. Σουφλιά να καταλογίζει λόγους σκοπιμότητας σε οποιονδήποτε πολίτη ή εκπρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, όταν θεωρεί ότι υποβαθμίζεται το περιβάλλον.
Αν λάβει δε κανείς υπόψη του ότι, σύμφωνα με το ΥΠΕΧΩΔΕ, τα μεγάλα έργα στη χώρα μας γίνονται με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση των πολιτών και το κοινό καλό, τότε το περιβάλλον θα είναι ο «μεγάλος χαμένος».
Υπενθυμίζουμε στο κ. υπουργό ότι εκτός από υπουργός Δημοσίων Έργων είναι και υπουργός Προστασίας του Περιβάλλοντος. Αν το ξεχνά ο ίδιος, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οφείλει και να του το θυμίσει και να μεριμνήσει για την προστασία του.