Άρθρο Localit 19 Αυγούστου, 2020

Αγρίνιο: Ενημέρωση για ορθολογική διαχείριση νερού από τη ΔΕΥΑΑ

Η ΔΕΥΑ Αγρινίου υπενθυμίζει στους δημότες και καταναλωτές ότι,  η ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και η εξοικονόμηση νερού, ιδιαίτερα  τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι επιβεβλημένη.

Η  εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης κι ενιαίας πολιτικής διαχείρισης και προστασίας των υδάτινων  πόρων έχει ως προϋπόθεση την ενημέρωση  και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Δεν ξεχνούμε  βασικούς κανόνες στην καθημερινότητα μας.

Ποτίζουμε τα φυτά και τα λουλούδια με ποτιστήρι, πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.

Πλένουμε  το αυτοκίνητό μας με σφουγγάρι και κουβά.

 Προσέχουμε  τα παιδιά μας και δεν τα αφήνουμε να σπαταλούν νερό παίζοντας με ανοικτές τις βρύσες του σπιτιού.

Διορθώνουμε  αμέσως τις βρύσες που στάζουν, τα καζανάκια που τρέχουν και γενικά όλες τις διαρροές που αντιμετωπίζουμε  στις υδραυλικές μας εγκαταστάσεις, γιατί προκαλούν τεράστια σπατάλη νερού.

Σεβόμαστε την κάθε σταγόνα. Φροντίζουμε για την επάρκεια του νερού, δεν το σπαταλούμε και θυμόμαστε πως το νερό ύδρευσης, είναι πρωτίστως για να το πίνουμε & όχι για αλλότριες χρήσεις όπως το πότισμα, οι οποίες είναι και ποινικά κολάσιμες.

 Ενεργούμε ως ευσυνείδητοι πολίτες μη στερώντας το δικαίωμα πρόσβασης των συμπολιτών μας στο πόσιμο νερό.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 08 Σεπτεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η θέση της Κ.Ε.Δ.Ε. για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, με αφορμή τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ,…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 08 Σεπτεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στη ΔΕΘ: Η Αυτοδιοίκηση στην Πρώτη Γραμμή – Χτίζουμε την Ελλάδα του 2035 με Ισχυρή Συμμαχία Ευθύνης
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 06 Σεπτεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυναμικό μήνυμα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη

Λάζαρος Κυρίζογλου: Διάλογος, επιμονή και συνέπεια – αυτή είναι η δύναμη της ΚΕΔΕ. Με σαφές…