03 Σεπτεμβρίου, 2020

Συνάντηση εκπροσώπων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στο πλαίσιο υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας για τη θέσπιση και λειτουργία μονάδων εσωτερικού ελέγχου στους ΟΤΑ

IMG 6843Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, στην έδρα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων της ΚΕΔΕ και της ΕΑΔ, σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της 26ης Αυγούστου για υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΚΕΔΕ και ΕΔΑ, που αφορά στην αναγκαιότητα θέσπισης και λειτουργίας μονάδων εσωτερικού ελέγχου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εκ μέρους της ΚΕΔΕ παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΚΕΔΕ κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ κ. Γιάννης Καραγιάννης, ο Ειδικός Συνεργάτης της ΚΕΔΕ Θεοδόσης Χατζηιωαννίδης και η Νομική Σύμβουλος κα. Ντορέττα Αλεξίου. Εκ μέρους της ΕΑΔ παραβρέθηκε ο Διοικητής της ΕΑΔ κ. Άγγελος Μπίνης και τα στελέχη κ.κ. Ελένη Δουβή και Βασίλης Κατσανάκης.

IMG 6847

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας συζητήθηκε εκτενώς ο οδικός χάρτης και το χρονοδιάγραμμα των απαιτούμενων δράσεων και ενεργειών με στόχο, την άμεση ολοκλήρωση του απαιτούμενου θεσμικού πλαισίου εσωτερικών ελέγχων. Στο πλαίσιο αυτό, τέθηκαν τα θέματα  εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των στελεχών της Αυτοδιοίκησης κατά την μεταβατική περίοδο, τα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής εξειδικευμένων στελεχών διοίκησης για τις νομάδες εσωτερικού ελέγχου, της ενημέρωσης των αιρετών καθώς και η παρακολούθηση της υλοποίησης τους. Στόχος είναι η ολοκλήρωση του φιλόδοξου αλλά αναγκαίου αυτού προγράμματος, για τον Θεσμό της Αυτοδιοίκησης της Χώρας, έως το τέλος του 2023.

Η Κοινή Επιτροπή ΚΕΔΕ και ΕΔΑ στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας, θα είναι σε θέση μέσα στους επόμενους 2 μήνες να παράσχει κάθε δυνατή ενημέρωση  αλλά και να δώσει λεπτομερείς οδηγίες σε όλους τους Δήμους της Χώρας για όλα τα σχετικά με τον εσωτερικό έλεγχο ζητήματα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Newsletter (top) ... 26 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ για την τροπολογία του ΥΠΕΝ για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό

Επανερχόμενοι στο φλέγον ζήτημα του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ) και τις πολλαπλές αναταράξεις που έχει…

Newsletter (Bottom) ... 25 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση για καθιέρωση προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καταθέτει η ΚΕΔΕ στο υπουργείο Παιδείας

Πρόταση για την καθιέρωση προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ώστε τα παιδιά να…

Newsletter (top) ... 24 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάζαρος Κυρίζογλου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ: Ορθά οι δήμοι αντιδρούν στη βουλιμία πολεοδόμησης

«Με δύο αποφάσεις του ίδιου του Συμβουλίου της Επικρατείας για μία ακόμη φορά κατοχυρώνεται η…