Άρθρο Localit 14 Ιουλίου, 2020

Περιφέρεια Κρήτης: Πιλοτική έρευνα από το ΕΜΠ και το Πολυτεχνείο Κρήτης για μονάδα αεριοποίησης υπολειμμάτων

Πιλοτική έρευνα για τη δυνατότητα δημιουργίας, μονάδας που θα αξιοποιεί ενεργειακά τα υπολείμματα με τη μέθοδο της αεριοποίησης, θα γίνει από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Η προγραμματική σύμβαση για την ανάθεση της πιλοτικής έρευνας, που θα χρηματοδοτήσει η περιφέρεια Κρήτης  αναμένεται να υπογραφεί σήμερα.

Η προγραμματική σύμβαση, που θα υπογράψει ο ΕΣΔΑΚ και χρηματοδοτεί η περιφέρεια Κρήτης, αναζητά στο πλαίσιο και της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης της περιφέρειας Κρήτης ν’ αναπτύξει συνεργατικές πρωτοβουλίες, για παραγωγικές επενδύσεις υψηλής καινοτομίας στον τομέα του περιβάλλοντος. Η παραπάνω έρευνα για την δημιουργία μονάδας θα υποστηρίξει στο πεδίο της εφαρμογής την πολιτική δημιουργία μονάδας στο Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας στο Ηράκλειο. 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 17 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάζαρος Κυρίζογλου, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος : Οι Δήμοι αξιολογούμαστε καθημερινά από τους πολίτες

Ήρθε η ώρα και το Κεντρικό Κράτος να κοιτάξει την αλήθεια κατάματα και να διορθώσει…

Ενδιαφέρουν 16 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψηφιακά Post-it για τις ιδέες των πολιτών στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Έναν νέο ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας με τους πολίτες εγκαινιάζει ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, μέσω της πλατφόρμας…

Με μια ματιά 16 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δράση Λευκάδας και Αγρινίου για την ευαισθητοποίηση απέναντι στην αστεγία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026, στον κεντρικό πεζόδρομο της Λευκάδας, δράση ευαισθητοποίησης…