Άρθρο Localit 30 Ιουνίου, 2020

Αναβάλλεται το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία

Σε επικοινωνία που είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον υφυπουργό για την πρωτοβουλία της περιφέρειας να τοποθετήσει στους τρεις μεθοριακούς σταθμούς Μέρτζιανη, Κακαβιά, Μαυρομάτι, στο λιμάνι Ηγουμενίτσας και στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ειδικές καμπίνες (τούνελ απολύμανσης), αλλά και για τον προβληματισμό που υπάρχει μετά τη χθεσινή δήλωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου για το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία στην Κακαβιά από αύριο Τετάρτη 1 Ιουλίου.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε στον περιφερειάρχη, ότι κατέληξαν τελικά στην απόφαση να μην ανοίξουν αύριο τα σύνορα με την Αλβανία και η νέα ημερομηνία να ανακοινωθεί προσεχώς από την Πολιτική Προστασία.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 30 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ την Τρίτη 31 Μαρτίου

Συνεδριάζει την Τρίτη 31 Μαρτίου 2026 και ώρα 11:30 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στην…

Ευρωπαϊκά 30 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι παράλληλες δράσεις της 50ης Συνόδου του Κογκρέσου που διευρύνουν τον διάλογο
Ευρωπαϊκά 27 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
50η Σύνοδος Κογκρέσου: Εκλογή ηγεσίας και κρίσιμα ζητήματα για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Η 50η Σύνοδος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα…