Άρθρο Localit 12 Φεβρουαρίου, 2020

Υπηρεσίες διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε πέντε Δήμους χρηματοδοτεί το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020, εντάχθηκε η πράξη «Προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας Ηπείρου», συνολικής δημόσιας δαπάνης 214.500 ευρώ, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη.

 Η πράξη, αφορά στην προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης που παρέχονται από τους ΟΤΑ Α’ βαθμού, μέσω της πρόσληψης και κατάρτισης πέντε διαπολιτισμικών μεσολαβητών οι οποίοι θα απασχοληθούν σε πέντε Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023.

Οι διαπολιτισμικοί μεσολαβητές θα απασχοληθούν στον Δήμο Ηγουμενίτσας, στον Δήμο Ζίτσας, στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ιωαννιτών, στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ζηρού, και στον Δήμο Πρέβεζας.

Στόχος της πράξης είναι να διευκολυνθεί η επικοινωνία των προσφύγων και των μεταναστών με τους υπαλλήλους των εν λόγω δομών και γενικότερα να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες στην ομάδα αυτή υπηρεσίες.

Για την επιμόρφωση των Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών, η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (ως φορέας υλοποίησης) θα υλοποιήσει Πρόγραμμα Κατάρτισης, το οποίο θα περιλαμβάνει πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών και πρόγραμμα Εκπαίδευσης.

Η επιλογή των Δήμων, στις δομές των οποίων θα τοποθετηθούν οι διαπολιτισμικοί μεσολαβητές, έχει γίνει με βάση τα συγκεκριμένα κριτήρια: Ύπαρξη Κέντρου Φιλοξενίας στα γεωγραφικά όρια του δήμου – Συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων διεθνή προστασία σε διαμερίσματα – Αριθμός νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στον δήμο (εκτός αιτούντων και δικαιούχων διεθνούς Προστασίας)

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…