Άρθρο Localit 10 Σεπτεμβρίου, 2018

Ενημερωτική εκστρατεία “Let’s Pap από την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Ενημερωτική εκστρατεία “Let’s Pap: Κάντο για σένα” για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του ιού HPV καθώς και τις κοινωνικές της δράσεις παρουσιάζει σήμερα η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της παρουσίας της στην 83η ΔΕΘ, σε εκδήλωση που διοργανώνει στο περίπτερο της στις 20.00.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Δ’ Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης “LET’S ΠΑΠ: Κάντο για σένα” για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας διεξάγεται από την Ελληνική Ομάδα Μελετών Παθολογίας Τραχήλου, με την ευγενική χορηγία της Aenorasis, μιας αμιγούς Ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας που το 2018 συμπληρώνει είκοσι (20) χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στο χώρο της υγείας. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που αποτελείται  κυρίως από γιατρούς από όλη την Ελλάδα, με αποστολή του την έρευνα σε θέματα προληπτικού ελέγχου, καθώς και την ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου για την ανάπτυξη δράσεων για την πληρέστερη εφαρμογή του προληπτικού ελέγχου για τους καρκίνους του κατώτερου γεννητικού συστήματος της γυναίκας).
Με κοινό όραμα τη μείωση των περιστατικών εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στην Ελλάδα  και αποστολή την ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού  για την αξία της πρόληψης και τη σημασία του συστηματικού γυναικολογικού ελέγχου, οι συνεργαζόμενοι φορείς προγραμματίζουν μια εκστρατεία ενημέρωσης για το  σύνολο  της ελληνικής περιφέρειας, με στόχο να διαδώσει το μήνυμα ότι ο ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος είναι μια απλή, ανώδυνη και σύντομη διαδικασία που δεν πρέπει να φοβίζει καμία γυναίκα, αφού μια και μόνον εξέταση μπορεί να της σώσει τη ζωή. Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να προληφθεί και μπορεί να είναι ιάσιμος εάν ανιχνευθεί έγκαιρα.
Η στρατηγική της εκστρατείας “Let’s Pap: Κάντο για σένα” είναι να ενημερωθεί κάθε γυναίκα για τη σημασία της πρόληψης αναπτύσσεται σε μια  360° καμπάνια ενημέρωσης, συνδυάζοντας τα σύγχρονα εργαλεία του ψηφιακού μάρκετινγκ (digital marketing) και τα παραδοσιακά MME.

Τι είναι το “Let’s ΠΑΠ”
Το “Let’s ΠΑΠ” είναι η πρώτη ελληνική εφαρμογή για την υγεία της γυναίκας. Πρόκειται για ένα δωρεάν application, με στόχο να διαδώσει το μήνυμα ότι ο ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος είναι μια απλή και σύντομη διαδικασία που δεν πρέπει να φοβίζει καμία γυναίκα, αφού μια και μόνον εξέταση μπορεί να  της  σώσει τη ζωή.
Το Let’s ΠΑΠ δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε μια σειρά διαδραστικών μαθημάτων και quiz που ενημερώνουν για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του ιού HPV,  ενώ  προσφέρουν τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα που έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τα μαθήματα, να συμμετέχει σε κλήρωση για να κερδίσει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις.
Επίσης, από την εφαρμογή αυτή  κάθε γυναίκα μπορεί να καταγράψει τον κύκλο της και η εφαρμογή την ενημερώνει για την αναμενόμενη ημερομηνία της επόμενης περιόδου και τις ημέρες ωορρηξίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο υπουργικό το ν/σ για το Κτηματολόγιο – Ολοκλήρωση Κτηματογράφησης μέχρι το 2025

                             …

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέρκυρα: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανακατασκευή του θεάτρου “Ρένα Βλαχοπούλου” στο Μον Ρεπό

Ανοίγει ο δρόμος για την ανακατασκευή του θεάτρου «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό, ώστε το…

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο Πεντέλης

Ξεκίνησε την επίσημη λειτουργία του στον Δήμο Πεντέλης, το αυτοματοποιημένο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στην πόλη.…