Άρθρο Localit 02 Μαΐου, 2018

Κλειστά τα σχολεία σε περιοχές κοντά στο εργοστάσιο μπαταριών που κάηκε χθες στην Ξάνθη

Κλειστές για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν σήμερα και αύριο, μετά τη χτεσινή καταστροφική πυρκαγιά σε μονάδα κατασκευής μπαταριών, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης όπως επίσης και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στις τοπικές κοινότητες Ν. Όλβιου, Κρεμαστής, Θαλασσιάς, Αγίου Αθανάσιου, Τοξότες, Εξοχής και Τύμπανου του Δήμου Τοπείρου και στις τοπικές κοινότητες Εύμοιρου και Καλλιθέας του Δήμου Ξάνθης.

Η παραπάνω απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης εντάσσεται στα προληπτικά προστατικά μέτρα των κατοίκων μετά τη χθεσινή πυρκαγιά, που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στη μονάδα κατασκευής μπαταριών στο Νέο Όλβιο Ξάνθης.

Στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα παρουσία του περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστου Μέτιου, οι τοπικές αρχές και οι εμπλεκόμενοι φορείς αποφάσισαν την εφαρμογή προληπτικών προστατευτικών μέτρων για δύο εικοσιτετράωρα σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων από τη μονάδα κατασκευής κι αυτό λόγω του γεγονότος ότι στο εργοστάσιο που κάηκε υπήρχαν ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά και πλαστικές ύλες, όπως επίσης και πρώτες ύλες για την κατασκευή των μπαταριών.

Στα προληπτικά προστατευτικά μέτρα που ανακοινώθηκαν προβλέπεται μεταξύ άλλων: 1) Πλύσιμο του περιβάλλοντος χώρου και του εξωτερικού των σπιτιών με άφθονο νερό, 2) Το εσωτερικό των σπιτιών να μείνει όσο το δυνατόν απομονωμένο από το εξωτερικό περιβάλλον (πόρτες και παράθυρα ερμητικά κλειστά), 3) Ο κόσμος και τα παιδιά να παραμένουν, ει δυνατόν τον περισσότερο χρόνο σε εσωτερικό χώρο και 4) Όχι αγροτικές (βόσκηση και συγκομιδή κηπευτικών, κ.λ.π.) και λοιπές εργασίες σε εξωτερικό χώρο.

Την Παρασκευή αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή μετά τη φωτιά στο εργοστάσιο, ενώ οι τοπικοί φορείς είναι ιδιαίτερα καθησυχαστικοί και τονίζουν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή πρόκλησης πανικού.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ενδιαφέρουν 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Αθηναίων: Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων συνεχίζει τη λειτουργία του και για το σχολικό έτος…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στη Σκιάθο

Συνεδριάζει την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026 και ώρα 12:00 το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης…