Άρθρο Localit 15 Μαρτίου, 2018

Η Πορτογαλία στο πλευρό της Ελλάδας , δήλωσε ο Ντε Σόουζα από τον καταυλισμό της Θήβας

 

Ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Θήβα συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, συνομίλησε με πρόσφυγες και φωτογραφήθηκε με μικρά παιδιά και τις μητέρες τους.

 

Για τον κ.Ντε Σόουζα η Πορτογαλία ήταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας, όπως είπε, αναφερόμενος στο προσφυγικό ως προς το οποίο  χαρακτήρισε ως «γενναία» την ελληνική πολιτική .Ήδη δύο πλοία της Πορτογαλίας συνδράμουν μαζί με άλλα πλοία στο πλαίσιο της Frontex για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

 

«Πιστεύω πως πρέπει να αναζητήσουμε κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, κοινό βηματισμό πάνω στο προσφυγικό. Η Πορτογαλία πάντα ήταν στο πλευρό της Ελλάδας. Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Σας στηρίζουμε, γι’ αυτό και δεχθήκαμε πρόσφυγες» δήλωσε ο Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα στην κάμερα του euronews,

 

Επιπλέον ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,  ανέφερε ότι μόλις επιστρέψει στη χώρα του θα ερευνήσει τη δυνατότητα να δεχθεί άλλους χίλιους πρόσφυγες από την Ελλάδα.

 

Ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας γνώρισε πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, εξαιτίας του πολέμου. Ο Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα τους κάλεσε να ζητήσουν άσυλο στην χώρα του, όπου και μπορούν να επιστρέψουν στο πανεπιστήμιο.

 

H Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποκτήσει «κοινή πολιτική» στο θέμα της προσφυγικής κρίσης και να υλοποιηθεί άμεσα από τις χώρες της Ε.Ε το ζήτημα της επανεγκατάστασης, ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση στην Ελλάδα, που δέχεται μεγάλες πιέσεις, δήλωσε o πρόεδρος της Πορτογαλίας.

“Η Πορτογαλία είναι μια από τις χώρες που εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους σχετικά με την μετεγκατάσταση προσφύγων. Δυστυχώς, δεν μπορώ να πω το ίδιο για άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αν έπρεπε να δώσω βαθμό σε αυτές τις χώρες, θα ήταν κάτω από το μηδέν» δήλωσε από την πλευρά του ο Δημήτρης Βίτσας

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκτός Συνόρων 18 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμαρχος στο Μεξικό δολοφονήθηκε μερικές ημέρες μετά την εκλογή του

Δήμαρχος κοινότητας του νότιου Μεξικού, ο οποίος είχε εκλεγεί μόλις, στις εκλογές της 2ης Ιουνίου,…

Εκτός Συνόρων 22 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δουβλίνο και Νέα Υόρκη σε μόνιμη καθημερινή σύνδεση μέσω μιας εικονικής πύλης

Πως η σύγχρονη τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο αδελφοποίησης πόλεων τον 21ο αιώνα Η σύγχρονη τεχνολογία…

Εκτός Συνόρων 01 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μεξικό: Δολοφονία δημάρχου σε περιοχή που λυμαίνονται καρτέλ των ναρκωτικών

Ομάδα ενόπλων σκότωσε προχθές Σάββατο το βράδυ τον δήμαρχο κοινότητας της πολιτείας Μιτσοακάν, στο δυτικό…