Άρθρο Localit 05 Μαρτίου, 2018

Ένταξη προσφύγων και δυνατότητες χρηματοδότησης το θέμα εκδήλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης

Συνάντηση εργασίας για τη διερεύνηση δυνατοτήτων χρηματοδότησης μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, που αφορούν δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας, διοργάνωσε ο  δήμος Θεσσαλονίκης και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες,  με ζητούμενο την ομαλή ένταξη των μεταναστών και προσφύγων αιτούντων άσυλο στη χώρα μας.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο για θέματα μετανάστευσης και προσφύγων, Σοφία Ασλανίδου, “το ζητούμενο είναι πώς αυτοί οι άνθρωποι θα ενσωματωθούν μέσα από τις δουλειές που θα αναπτυχθούν και θα βρεθούν μέσα στην κοινωνία”.
“Οι συνέργειες ανάμεσα σε δήμους που φέρουν το βάρος της ένταξης, αποτελούν τον μοχλό της ανάπτυξης μιας ειρηνικής συνύπαρξης” πρόσθεσε η κ. Ασλανίδου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δήμων Θεσσαλονίκης και Αθηναίων, με σκοπό την οργάνωση και υλοποίηση συντονισμένων δράσεων και παρεμβάσεων για το προσφυγικό ζήτημα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…