Άρθρο Localit 05 Δεκεμβρίου, 2017

Οι πλημμύρες στην Μάνδρα στο επίκεντρο σύσκεψης υπό την Φώφη Γεννηματά

Ευρεία σύσκεψη για το ζήτημα της πορείας αντιμετώπισης των τραγικών συνεπειών των πλημμυρών στην περιοχή της Μάνδρας, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα υπό την προεδρία της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά, και τη συμμετοχή του πρώην περιφερειάρχη, Γ. Σγουρού, της πρώην αντιπεριφερειάρχου, Σταυρούλας Δήμου, του προέδρου του ΟΑΣΠ καθ. Ευθύμιου Λέκκα, του καθ. Δημήτρη Παπανικολάου, του μελετητή Γ. Πέππα, και στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι “δεν χρειάζεται άλλος χαμένος χρόνος και απαιτείται αντιμετώπιση των προβλημάτων τώρα”.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «αναλύθηκαν οι ευθύνες, τόσο της κυβέρνησης όσο και της Περιφέρειας Αττικής, για ανεπαρκή συντονισμό αν και υπήρξαν σαφείς προειδοποιήσεις για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αρκετό χρονικό διάστημα πριν την εκδήλωσή τους. Δεν είχαν προχωρήσει εγκαίρως τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα παρ’ ότι υπήρχαν ολοκληρωμένες μελέτες από την προηγούμενη αρχή της Περιφέρειας, η διαχείριση την ώρα εκδήλωσης του φαινομένου ήταν ανεπαρκής και η εκ των υστέρων αντιμετώπιση των πληγέντων αποδεικνύεται προβληματική εξαιτίας καθυστερήσεων και ελλείψεων».

Αποφασίστηκε δε, να έρθουν τα ζητήματα αυτά στη Βουλή μέσω επικαίρων ερωτήσεων και να οργανωθεί επίσκεψη κλιμακίου του “Κινήματος Αλλαγής” στις πληγείσες περιοχές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 20 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ θέτει σε Κυβέρνηση, Βουλή και κόμματα τις προτεραιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενόψει της συζήτησης του Προϋπολογισμού 2026

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, σε συνέχεια των αποφάσεων του τακτικού συνεδρίου της, που πραγματοποιήθηκε…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 19 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάζαρος Κυρίζογλου: «Η ενότητα της Αυτοδιοίκησης είναι αδιαπραγμάτευτη»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, μετά από εισήγηση του Προέδρου κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, αποφάσισε την…

Διεθνείς Σχέσεις 18 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΚΠΡΟΣΏΠΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΚΟΥΚΑ, ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Βαρκελώνη, 19.11.2025»