Άρθρο Localit 10 Νοεμβρίου, 2017

Με έντεκα ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα ενισχύεται το ΕΚΑΒ Ν. Αιγαίου

Την ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου με έντεκα ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα υπέγραψε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος. Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020». Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για την εν λόγω πράξη ανέρχεται σε 830.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά την προμήθεια δύο  ασθενοφόρων οχημάτων 4X4 για τα νησιά της Ρόδου και της Νάξου, μιας  κινητής μονάδας για τη Σύρο και εννέα ασθενοφόρων μικρού όγκου, σύμφωνα με τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στα νησιά Θήρα, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Λέρο, Μύκονο, Πάρο, Ρόδο και Τήνο.
Πρόκειται για 12 οχήματα VAN κλειστού τύπου που πληρούν τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών προτύπων και διαθέτουν τον απαιτούμενο ιατροτεχνολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό.

Τα έντεκα  ασθενοφόρα οχήματα θα έχουν τη δυνατότητα βασικής υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών και διακομιδής του πάσχοντος και δυνητικά τα οχήματα 4×4 (σε έκτακτες περιστάσεις) μεταφοράς και υποστήριξης δύο ασθενών.
Διασφαλίζονται επιπρόσθετα οι μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις που καθιστούν τα οχήματα ευέλικτα στην κίνηση σε πόλεις και ειδικά για τα ασθενοφόρα μικρού όγκου, τους επιτρέπουν τη διέλευση ή στροφή από δρόμους στενούς ή από δρόμους με σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Η κινητή ιατρική μονάδα διαθέτει τον επιπλέον απαιτούμενο ιατροτεχνολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό, σε σχέση με τα απλά ασθενοφόρα οχήματα.

Ως ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 15η Νοεμβρίου 2018 και λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2019.

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ αύριο Τρίτη 23 Ιουλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αύριο Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 και ώρα 12:00, στα γραφεία της…

ΚΕΔΕ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ αύριο Τρίτη 23 Ιουλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αύριο Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 και ώρα 12:00, στα γραφεία της…

ΚΕΔΕ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΔΕ: Συνεδρίαση της Επιτροπής Νήσων και Πολιτικής Συνοχής παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στ.Γκίκα

Συνεδρίασε σήμερα, στην πρώτη συνεδρία της τρέχουσας θητείας, η Επιτροπή Νήσων και Πολιτικής Συνοχής της…