Άρθρο Localit 27 Ιουλίου, 2017

255.000 ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την προστασία από την υφαλμύρινση

Την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» του έργου «Καθορισμός και οριοθέτηση περιοχών υπόγειων υδατικών συστημάτων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που παρουσιάζουν κακή ποιοτική κατάσταση λόγο υφαλμύρινσης», υπέγραψε σήμερα η περιφερειάρχης  Βορείου Αιγαίου  Χριστιάνα Καλογήρου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 255.000 ευρώ και θα το υλοποιήσει η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Η διάρκεια του έργου είναι 40 μήνες με έναρξη την 30η Νοεμβρίου 2017 και λήξη την 30η Μαρτίου 2021.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά: «Οι υδάτινοι πόροι και κυρίως η καλή ποιότητα αυτών είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη ενός τόπου με όρους βιωσιμότητας και αειφορίας. Εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότηση για να μπορέσει το υψηλό επιστημονικό δυναμικό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου να προσδιορίσει τις περιοχές όπου παρουσιάζονται φαινόμενα φυσικής υφαλμύρινσης και να προτείνει τα απαραίτητα μέτρα εξυγίανσης και ορθολογικής διαχείρισης».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 08 Αυγούστου, 2025
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 01 Αυγούστου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία ΥΠ.ΕΣ. – Κ.Ε.Δ.Ε. – ΕΝ.Π.Ε. – Ε.Ε.Τ.Α.Α. για την ενημέρωση του προσωπικού της Τ.Α.

Υπογράφηκε στις 21/7/2025 προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΥΠ.ΕΣ. – Κ.Ε.Δ.Ε. – ΕΝ.Π.Ε. – Ε.Ε.Τ.Α.Α. με αντικείμενα…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 30 Ιουλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καίρια παρέμβαση της ΚΕΔΕ στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την τροποποίηση του Π.Δ. 71/2020

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Στέφανο Γκίκα Καίρια…