Άρθρο Localit 27 Μαΐου, 2017

Θεσσαλία: Ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα από χαλάζι και υψηλές βροχοπτώσεις

Ζημιές σε εαρινές και χειμερινές καλλιέργειες σε σύνολο 5.000 στρεμμάτων διαπιστώθηκαν από κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην περιοχή του Δεσολόφου του Δήμου Φαρσάλων. Οι ζημιές περιορίζονται στην κτηματική περιφέρεια που βρίσκεται μεταξύ της δημοτικής ενότητας Δασολόφου μέχρι τα όρια της δημοτικής ενότητας Θετιδίου.

Αντίστοιχα, στη δημοτική κοινότητα Χάλκης του Δήμου Κιλελέρ οι ζημιές στις καλλιέργειες προκλήθηκαν από τις υψηλές βροχοπτώσεις στις εαρινές και χειμερινές καλλιέργειες. Οι περιοχές αυτές δεν είναι προς το παρόν προσβάσιμες και θα πρέπει μετά από λίγο καιρό και αφού φύγουν τα νερά να μπορέσουν να αποτιμηθούν οι ζημιές στις καλλιέργειες.

Στο κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας που βρέθηκε στις περιοχές αυτές, μετά από εντολή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Χατζόπουλος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Δεσπόπουλος και ο διευθυντής Γεωργίας Παναγιώτης Καλφούτζος.

Δόθηκαν κατάλληλες οδηγίες στους παρευρισκόμενους και κυρίως στους βαμβακοπαραγωγούς να αποφύγουν τυχόν επανασπορές εφόσον υπάρχουν έστω και 5 έως 7 φυτά το μέτρο, χωρίς να έχουν καταστραφεί και στα οπωροφόρα να γίνουν άμεσα ψεκασμοί με μυκητοκτόνα προκειμένου να αποφύγουν τυχόν προσβολές από μύκητες και βακτήρια.

Επίσης το κλιμάκιο ενημέρωσε τους παραγωγούς για τον τρόπο και τον χρόνο για τις δηλώσεις που πρέπει να κάνουν μέσα σε ένα δωδεκαήμερο στον ΕΛΓΑ μέσω των ανταποκριτών που βρίσκονται στα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 18 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του Αρχοντικού Αποστολίδη στη Νίσυρο

Ο Δήμος Νισύρου ανακοίνωσε ότι υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 17 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα ΚΕΔΕ: Στο επίκεντρο ο ψηφιακός μετασχηματισμός των Δήμων και η αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης προς όφελος των πολιτών, στο πλαίσιο της έκθεσης Beyond 2026
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 17 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στη Βουλή ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των…