Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων που λειτουργεί στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Λειτουργία Δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών για την καταπολέμηση της βίας – Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Θηβαίων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020», εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας – 8 Μαρτίου, σας προσκαλεί στην θεατρική παράσταση «REDX», την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017, ώρα 21:00, στο Θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού (Χαλκιδικής 83, Αθήνα 118 55 Γκάζι)».
Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι 5 ευρώ (ειδική τιμή για το Κέντρο) ενώ το κόστος μετακίνησης θα καλυφθεί από το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων.
Για να οριστικοποιηθεί η κράτηση των θέσεων, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες/οι να επικοινωνήσουν το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 με τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων, καθημερινά στα τηλέφωνα 2262089576 2262089574 (9:00-13:00) ή να στείλουν email στο symvouleutiko@thiva.gr, προκειμένου να γίνει η κράτηση της θέσης. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Η εν λόγω παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.
Λίγα λόγια για το έργο…
Μέσα από τον συγκλονιστικό, αυτοβιογραφικό μονόλογο “RED X” που υπογράφει και ερμηνεύει, η Πολύνα Γκιωνάκη (ως την ηρωίδα Αλεξάνδρα) καλεί όλες τις γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή, να βάλουν ένα τεράστιο κόκκινο απαγορευτικό “Χ” σε όλους εκείνους που βιάζουν την ψυχή και το κορμί τους. Μια γυναίκα που- ακούγοντας τζαζ και «χορεύοντας με το διάβολο»- αναβιώνει τη σχέση που τη σημάδεψε. Η βία που έχει υποστεί από τον σύντροφό της, την κάνει να αισθάνεται σαν το φυλακισμένο ζώο, το παραδομένο στις ορέξεις του θηριοδαμαστή του. H Αλεξάνδρα περνά όλες τις συναισθηματικές μεταπτώσεις, επιχειρεί όμως να σπάσει τα δεσμά της. Άραγε, θα τα καταφέρει;
Η βία κατά των γυναικών είναι έγκλημα, όμως υφίσταται καθημερινά δίπλα μας, ακόμη και στο ίδιο μας το σπίτι…
Σε εμάς, στις κολλητές, στο παιδί, την αδερφή και τη συγγενή μας…
Η τέχνη δεν κλείνει τα μάτια, δεν δείχνει ανοχή.