Άρθρο Localit 26 Φεβρουαρίου, 2017

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Κίνητρα σε γιατρούς για θέσεις σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Κίνητρα για 32 ακόμη θέσεις ιατρών ειδικότητας παρέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων, των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων και των Κέντρων Υγείας στα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Το ύψος της αποζημίωσης ανά μήνα ανέρχεται σε 450 ευρώ (επιπλέον της μισθοδοσίας του Υπουργείου Υγείας) για όλη τη διάρκεια της θητείας τους. Το σύνολο των ιατρών που θα αποζημιώνονται, ανέρχεται σε 85, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ήδη υπηρετούν 20 αγροτικοί ιατροί, οι οποίοι εισπράττουν την αποζημίωση.

Προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις των γιατρών στα νησιά, στην περίπτωση που δεν υπάρχει εγγεγραμμένος στον κατάλογο ιατρός, ο οποίος κατέχει την αιτούμενη ειδικότητα (Παθολόγος ή γενικής Ιατρικής), πλέον δίνεται η δυνατότητα μετατροπής της ειδικότητας σε άλλη, για την οποία υπάρχει υποψήφιος στον πίνακα των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με την σχετική Υπουργική Απόφαση. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν υφίσταται περιορισμός στην ειδικότητα των ιατρών που επιθυμούν να στελεχώσουν τις δομές υγείας των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ότι η αποζημίωση θα χορηγηθεί σε όλες τις κλινικές και εργαστηριακές ειδικότητες,  (Παθολογικές και Χειρουργικές) που θα εργαστούν ως επικουρικοί, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Για την πλήρωση των 32 θέσεων επικουρικών γιατρών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Εντεταλμένος για Θέματα Υγείας, Νίκος Καραμαρίτης, έχει ήδη αποστείλει έγγραφο με την μορφή του επείγοντος, σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, για να ενημερώσουν τα μέλη τους που επιθυμούν να υπηρετήσουν στις υγειονομικές μονάδες των νησιών.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 27 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νικ. Κακλαμάνης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πυλώνας δημοκρατίας»

Στην ημερίδα της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος της Βουλής και πρώην Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Νικήτας Κακλαμάνης…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 26 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου: « Δεν θα επιτρέψουμε τα trolls του διαδικτύου να μετατρέψουν τα πολιτικά αδιέξοδα συγκεκριμένων προσώπων και παρατάξεων, σε αδιέξοδο της Αυτοδιοίκησης.»

Ο πραγματικός διάλογος που διελήφθη μεταξύ του Προέδρου της ΚΕΔΕ και του Δημάρχου Αθηναίων, στη…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 26 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο επίκεντρο η Συνταγματική Αναθεώρηση και η θεσμική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης