Άρθρο Localit 21 Νοεμβρίου, 2016

Περιφέρεια Αττικής: Δεν υφίσταται κανενός είδους νομικό κώλυμα για το έργο ανάπλασης του Φαληρικού όρμου

φαληρικός_ορμοςΔεν υφίσταται κανενός είδους νομικό κώλυμα για το έργο ανάπλασης του Φαληρικού όρμου διευκρινίζει η περιφέρεια Αττικής με αφορμή σχετικό δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας.

Όπως διευκρινίζει η περιφέρεια Αττικής, έχει  προκηρύξει ανοικτό δημόσιο διεθνή διαγωνισμό με τίτλο «Έργα υποδομών για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου (Φάση Α’)» προϋπολογισμού 150.000.000 ευρώ, στη βάση των μελετών του ΥΠΟΜΕΔΙ.

Το έργο αφορά πρώτον, την αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχής 160.000 κατοίκων, με την κατασκευή αγωγών και καναλιών για την παροχέτευση των επιφανειακών νερών που κατακλύζουν σε περίπτωση πλημμύρας την παραλιακή ζώνη. Και δεύτερον,  την ανακατασκευή της παραλιακής λεωφόρου σε νέα, ταπεινωμένη υψομετρικά, και πιο κοντά στη θάλασσα, θέση σε σχέση με την υφιστάμενη.

«Με την υλοποίηση του έργου, τονίζει η περιφέρεια,  επιλύονται χρόνια προβλήματα των αστικών περιοχών του παραλιακού μετώπου των δήμων Μοσχάτου – Ταύρου και Καλλιθέας. Επιγραμματικά αναφέρονται η αποτελεσματική αντιπλημμυρική προστασία της άμεσης και ευρύτερης περιοχής και η αποκατάσταση της απρόσκοπτης και αρμονικής συνέχειας της πόλης προς τη θάλασσα».

Διευκρινίζει επίσης ότι «για την εφαρμογή του νέου νόμου για τα δημόσια έργα η εγκύκλιος υπ’ αριθμ. 4584/30-9-2014 της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (με τίτλο Πρότυπα τεύχη διακηρύξεων/ προκηρύξεων μετά την εφαρμογή του ν. 4412/2016 (Α’ 147)), στο σημείο 2, αναφέρει συγκεκριμένα : «Ως προς τις διακηρύξεις δημοσίων έργων και μελετών επισημαίνεται η πρόβλεψη της παραγράφου 13 του άρθρου 376 του ν. 4412/2016, σύμφωνα με την οποία «μέχρι την έκδοση νέων προτύπων εγγράφων συμβάσεων έργων και μελετών της παραγράφου 5 του άρθρου 53, εξακολουθούν να εφαρμόζονται τα ήδη ισχύοντα».  Καθίσταται έτσι σαφές ότι δεν υφίσταται κανενός είδους νομικό κώλυμα για την πρόοδο του έργου. Έτσι, η περιφέρεια Αττικής προχωρά με αίσθηση ευθύνης, στο πλαίσιο των όσων ορίζει η νομοθεσία, σε ένα δημόσιο έργο πνοής για όλη την Αττική, υπερτοπικού χαρακτήρα, που αλλάζει τα δεδομένα, βελτιώνοντας ριζικά την καθημερινότητα των πολιτών, βάζοντας συγκεκριμένα τέλος στον 40χρονο αποκλεισμό των όμορων δήμων από την πρόσβαση προς τη θάλασσα».

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ανάπλαση του πάρκου «Ειρήνης» στο Ρέντη, στο επίκεντρο μελέτης μεταπτυχιακών φοιτητών Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η ανάπλαση του πάρκου «Ειρήνης» και ο στρατηγικός σχεδιασμός των χώρων πρασίνου που βρίσκονται στο…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας

Σε αλλαγή του συνόλου της διοίκησης της Δημοτικής Αστυνομίας και των Δημοτικών Αστυνομικών τμημάτων προχώρησε…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία για δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ (23/07)

Τα σημεία που διεξάγονται σήμερα δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ είναι τα παρακάτω: Κτίριο…