Άρθρο Localit 16 Νοεμβρίου, 2016

Συνάντηση στο Ηράκλειο για Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Ηράκλειο ΚρήτηΣτο πλαίσιο των συνεδριάσεων των Θεματικών Επιτροπών Γαλάζιας Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Αδριατικής Ιονίου, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο συνάντηση για το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό, στην οποία συμμετείχαν εξειδικευμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ανέπτυξαν τις κρίσιμες συνιστώσες για την αποτελεσματική προσέγγιση του θέματος, ενόψει της υποχρέωσης της Ελλάδας να ενσωματώσει και να εφαρμόσει τη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία.

Η συνάντηση οργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του εκπροσώπου της Γενικής Διεύθυνσης Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας (DG MARE) Χρήστου Θεοφίλου και της  Henriette Banstrup, από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG REGIO).

Εκ μέρους της DG MARE, ο Χρ. Θεοφίλου παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για τις απαιτήσεις και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της Οδηγίας, ενώ η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό (MSP Platform) παρουσιάσθηκε από την Martina Bocci.

Την διεπιστημονική προσέγγιση του θέματος ανέπτυξαν ο Χάρης Κοκκώσης, καθηγητής στο Πολυτεχνείο Θεσσαλίας, ο Jay Stephen, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Liverpool (UK) και ο Χρήστος Αρβανιτίδης, ερευνητής στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, που έδωσε έμφαση στην οικοσυστημική προσέγγιση και θαλάσσια συνιστώσα του ζητήματος.

Επίσης, έγινε συζήτηση μεταξύ στελεχών των αρμοδίων δημοσίων υπηρεσιών (Πολεοδομικών-Χωροταξικών- Λιμενικών), ερευνητών, μελετητών και εκπροσώπων των συναρμοδίων ελληνικών υπουργείων, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Γιάννη Καρακάση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ αύριο Τρίτη 23 Ιουλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αύριο Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 και ώρα 12:00, στα γραφεία της…

ΚΕΔΕ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ αύριο Τρίτη 23 Ιουλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αύριο Τρίτη 23 Ιουλίου 2024 και ώρα 12:00, στα γραφεία της…

ΚΕΔΕ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΔΕ: Συνεδρίαση της Επιτροπής Νήσων και Πολιτικής Συνοχής παρουσία του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στ.Γκίκα

Συνεδρίασε σήμερα, στην πρώτη συνεδρία της τρέχουσας θητείας, η Επιτροπή Νήσων και Πολιτικής Συνοχής της…