Άρθρο Localit 23 Απριλίου, 2016

Προτεραιότητα η πάταξη της διαφθοράς τονίζει η Περιφέρεια Αττικής μετά τη σύλληψη υπαλλήλου για δωροδοκία

περιφέρεια ΑττικήςΣυνελήφθη χθες στην υπηρεσία του για δωροδοκία  ο προϊστάμενος του Τμήματος Επαγγέλματος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα Αθηνών.  Ο  συλληφθείς βρέθηκε προσημειωμένο χρηματικό ποσό για τη διαδικασία ανανέωσης της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος πολίτη και παραπέμφθηκε για παράβαση του άρθρου 235 του Π.Κ. «Δωροληψία Υπαλλήλου»,.
Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωσή της επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για να λάβει σχετική ενημέρωση και αναμένει άμεσα τις προβλεπόμενες ενέργειες όπως την άσκηση ποινικής δίωξης προκειμένου να ανασταλούν τα καθήκοντά του, και το κατηγορητήριο για να τεθεί σε αργία και να παραπεμφθεί πειθαρχικά. Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
«Η πάταξη της διαφθοράς που υπονομεύει τη δημόσια διοίκηση, είναι πρωταρχική προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή Αττικής, η οποία επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αδιαφάνειας, φαυλότητας και διαφθοράς που απαξιώνουν το έργο των δημοσίων λειτουργών και λειτουργούν εις βάρος των πολιτών, δημιουργώντας προϋποθέσεις απόρριψης της πολιτικής, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης παρουσίασε τα αποτελέσματα του προγράμματος Digi Inclusion

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργάνωσε την τελική απολογιστική συνάντηση του ευρωπαϊκού…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η καλή πρακτική του Δήμου Ελευσίνας στο ευρωπαϊκό συνέδριο One Health for Cities

Ο Δήμος Ελευσίνας συμμετείχε ενεργά στο ευρωπαϊκό συνέδριο «One Health for Cities Conference», που πραγματοποιήθηκε…

Ενδιαφέρουν 08 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για ασφαλείς και ανθεκτικούς Δήμους στην Κεντρική Μακεδονία

Με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με τον Δήμος Ωραιοκάστρου, την…