Άρθρο Localit 18 Οκτωβρίου, 2015

Στρατηγικές έξυπνης εξειδίκευσης για κρασί και λάδι από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

λάδιΞεκινά από αύριο Δευτέρα 19 Οκτωβρίου από τη Ζάκυνθο ,η σειρά συναντήσεων/εργαστηρίων που διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020 ,στο πλαίσιο της «Επιχειρηματικής ανακάλυψης» για την εξειδίκευση δράσεων της περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Ειδικότερα σε αυτή τη φάση η διαβούλευση αφορά σε 2 προϊόντα: το λάδι/ελιά και το αμπέλι/οίνο, και σε όλο το φάσμα της «αλυσίδας αξίας» τους, δηλαδή την παραγωγή, την μεταποίηση- τυποποίηση, τα υπό- και παρά-προϊόντα, την προώθηση-μάρκετινγκ και εξωστρέφεια των προϊόντων αυτών.

Στόχος είναι να διασυνδεθεί η παραγωγή των προϊόντων αυτών με την έρευνα και την καινοτομία, να προκύψουν συνεργασίες με τα ακαδημαϊκά/ερευνητικά ιδρύματα ώστε να δημιουργηθούν ενδεχομένως προϊόντα με νέα προστιθέμενη αξία, με κατάληξη τη διαμόρφωση δράσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020.

Στις συναντήσεις θα υπάρξουν ολιγόλεπτες εισηγήσεις ακαδημαϊκών/ερευνητών/επιστημόνων και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους επιχειρηματίες, παραγωγούς και άλλους εμπλεκόμενους σε κάθε κλάδο.

Τα εργαστήρια που θα διαρκέσουν ως τις 29 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν εκτός από τη Ζάκυνθο, και σε Κεφαλλονιά, Λευκάδα, και Κέρκυρα.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 27 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γιάννενα: Συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Νέο δίαυλο επικοινωνίας ανοίγει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς διαμορφώνει μια εξαιρετική συνεργασία…

Ενδιαφέρουν 27 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Αμυνταίου εκφράζει  την κατηγορηματική αντίθεση του με την απόφαση αποδυνάμωσης του Στρατοπέδου Αμυνταίου

Την κατηγορηματική αντίθετή του εκφράζει ο δήμος Αμυνταίου με την απόφαση για μεταφορά της 106ης…

Ενδιαφέρουν 27 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ξάνθης: 5 προσλήψεις με 12μηνη σύμβαση για το “Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας”

Ο  Δήμος Ξάνθης ανακοίνωσε την πρόσληψη πέντε ατόμων, οι οποίοι θα απασχοληθούν με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού…