Άρθρο Localit 14 Απριλίου, 2015

Ιταλία: Δημοσιονομικά μέτρα ύψους 10 δις ευρώ δρομολογεί η κυβέρνηση

ΡέντσιΟικονομικό σχέδιο για την επόμενη τριετία ετοιμάζει η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι στην Ιταλία, με προτεραιότητα την εξοικονόμηση 10 δις ευρώ.

Κύρια σημεία της στρατηγικής της ιταλικής κυβέρνησης είναι η μείωση των φορολογικών διευκολύνσεων για τις επιχειρήσεις, η πώληση της πλειοψηφίας των εταιρειών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η δημιουργία ενός ενιαίου κέντρου για τις αγορές και τις προμήθειες του ιταλικού δημοσίου ώστε να μην κοστίζει μια νοσοκομειακή σύριγγα στην Καλαβρία το τριπλάσιο απ΄ ό,τι στο Μιλάνο.

Παράλληλα η κυβέρνηση Ρέντσι θεωρεί ότι η ευελιξία που θα εξασφαλίσει από την Ευρώπη -σε αντάλλαγμα για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων- μπορεί να επιτρέψει την επένδυση μέχρι και οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ σε κοινωνική πολιτική και δημόσια έργα.

Ο  Ματέο Ρέντσι  πάντως διαμηνύει ότι δεν θα αυξήσει το ΦΠΑ.  Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Ιl Messagero αποκλείει όχι μόνο την αύξηση του ΦΠΑ αλλά και της φορολογικής πίεσης, η οποία στην Ιταλία ανέρχεται ήδη στο 43%.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκτός Συνόρων 09 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας τίμησε την Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων»

Την Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων» τίμησε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, αναγνωρίζοντας τη…

Εκτός Συνόρων 12 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με 18 αθλητές ο Δήμος Ήλιδας στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες

Ο Δήμος Ήλιδας συμμετείχε στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, οι οποίοι φέτος πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Χουαλιέν…

Εκτός Συνόρων 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση του Δημάρχου Ζακύνθου με τον Πρέσβη του Κατάρ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Ζακύνθου, Γιώργο Στασινόπουλο, πραγματοποίησε ο Πρέσβης του Κράτους του Κατάρ στην…