Άρθρο Localit 25 Νοεμβρίου, 2014

Περιφέρεια Αττικής: Σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

limanipiraiaΕπιμένει η Περιφέρεια Αττικής στην ανάγκη να σταματήσει τώρα η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ απαντώντας στις αναφορές του αναφορές του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου. Μ. Βαρβιτσιώτη, στη σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Με δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης αναφέρει τα εξής: «Η κυβέρνηση και ο υπουργός Ναυτιλίας όχι μόνο δεν έχουν κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη της λιμενικής βιομηχανίας αλλά έχουν ανάγει σε εθνική λιμενική πολιτική την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Cosco. Εξαφανίζουν μια δημόσια επιχείρηση, κερδοφόρα, όπως είναι o ΟΛΠ, που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και βάζουν στην θέση τους ένα ιδιωτικό μονοπώλιο παραβιάζοντας και τον κεντρικό πυρήνα της νεοφιλελεύθερης άποψης, την οποία υπηρετούν.

Είναι τέτοια η σπουδή τους, που αγνοούν ακόμα και τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και υποχωρούν μπροστά στις αξιώσεις της Cosco αποδεχόμενοι να μην πληρώνει καν το «ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα». Αυτή η εξέλιξη συνιστά μοναδική πρωτοτυπία στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο και με μαθηματική ακρίβεια καταλήγει σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Αυτός είναι ο λόγος,  τον οποίο κάνει πως δεν καταλαβαίνει ο κ. Βαρβιτσιώτης: ότι όλοι οι  φορείς της περιοχής του Πειραιά, ανεξάρτητα, από ιδεολογικές διαφορές, αντιτίθενται στην εκχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ. Η Περιφέρεια Αττικής υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και θα επιμένει στην ανάγκη να σταματήσει τώρα η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 09 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάζαρος Κυρίζογλου από την Αρχαία Ολυμπία: «Η Αυτοδιοίκηση δεν παραχωρεί καμία αρμοδιότητα – Αντίθετα διεκδικούμε περισσότερες, με πόρους και προσωπικό»

Η Αρχαία Ολυμπία αποτέλεσε τον τόπο διεξαγωγής της Τακτικής Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 08 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάζαρος Κυρίζογλου: Στρατηγική παρουσία δίπλα σε κάθε Δήμο – Μήνυμα ενότητας και δράσης για μια ισχυρή Αυτοδιοίκηση

Η παρουσία του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης,…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 07 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου στο Olympia Forum : «Συγκροτούμε Συμμαχία Ευθύνης για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας»

Με ένα καθαρό και αποφασιστικό μήνυμα για την ανάγκη θεσμικών αλλαγών και ουσιαστικής αποκέντρωσης, ο…