Άρθρο Localit 11 Νοεμβρίου, 2014

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής εξασφαλίζει με γεώτρηση την υδατική αυτάρκεια στο φυτώριο Αμυγδαλέζας

Επίσκεψη στο φυτώριο Αμυγδαλέζας της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής,στους πρόποδες της Πάρνηθας, πραγματοποίησε ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας , με σκοπό να παρακολουθήσει τις εργασίες κατασκευής γεώτρησης που θα διασφαλίζει την υδατική αυτάρκεια του φυτωρίου.

Με την υλοποίηση του έργου κατασκευής της γεώτρησης, που υλοποιείται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, θα  εξάγονται 10 κυβικά νερού αρίστης ποιότητας την ώρα, ποσότητα που θα υπερκαλύπτει τις ανάγκες του φυτωρίου για το πότισμα των δενδρυλλίων τα οποία προορίζονται για τις αναδασώσεις στην Αττική. Το νερό θα διοχετεύεται σε οκτώ δεξαμενές και από εκεί θα καταλήγει στις εκτάσεις όπου καλλιεργούνται τα δενδρύλλια.

Αφού ξεναγήθηκε στο χώρο των 192 στρεμμάτων όπου εκτείνεται το φυτώριο, ο κ. Αγγελάκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “ Στο πλαίσιο της χρηστής διαχείρισης των οικονομικών πόρων στις Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, προχωρήσαμε στην κατασκευή γεώτρησης στο φυτώριο της Αμυγδαλέζας. Με το έργο αυτό διασφαλίζεται πλήρως η υδατική αυτάρκεια του φυτωρίου και μειώνονται κατά αρκετές χιλιάδες ευρώ τα λειτουργικά έξοδα της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής”.

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα WiFi4GR στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του έργου WiFi4GR στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, μέσω του οποίου εγκαταστάθηκαν δωρεάν σημεία…

Με μια ματιά 23 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε αυξημένη ετοιμότητα Δήμοι & Περιφέρειες λόγω κακοκαιρίας

Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθενται οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας,…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ αναδεικνύει τον θεσμικό ρόλο των νέων στη διακυβέρνηση των Δήμων – Δ. Καφαντάρης: Οι νέοι αποκτούν θεσμικό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικών σε τοπικό επίπεδο

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Δημήτρης Καφαντάρης συμμετείχε, την Πέμπτη…