Άρθρο Localit 24 Οκτωβρίου, 2014

«Αυτοκτονία: Φαινόμενο της οικονομικής κρίσης; Εναλλακτικές προτάσεις αντιμετώπισης της»

ημερίδαΗμερίδα με θέμα «Αυτοκτονία: Φαινόμενο της Οικονομικής Κρίσης; Εναλλακτικές Προτάσεις αντιμετώπισής της», θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Παρασκευή 24 Οκτωβρίου από τις 8.30 έως τις 15.30 στην αίθουσα «Ανδρόγεω» του δήμου Ηρακλείου. Διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας/Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης.

Σκοπός της ημερίδας, είναι, να αναζητηθούν λύσεις που θα συνδράμουν στη Πρόληψη, Διάγνωση και Στήριξη των ατόμων που βιώνουν τις συνέπειες της Κρίσης αλλά και στην ευαισθητοποίηση του οικογενειακού και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντός τους, καθώς και η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για την στήριξη που μπορούν να τους παρέχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες σε τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν Καθηγητές Πανεπιστημίου και εξειδικευμένοι Επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων που θα αναλύσουν διεξοδικά το θέμα σε τρεις Συνεδρίες .

Η 1η Συνεδρία θα εξετάσει τα Επιδημιολογικά Δεδομένα του Φαινομένου, η 2η Συνεδρία θα ασχοληθεί με την Ψυχοπαθολογία και του Παράγοντες Κινδύνου-Τρόποι Αντιμετώπισης –Πρόληψη και η 3η Συνεδρία για το ρόλο των Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας και Ψυχικής Υγείας.

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υπογραφή έργου εξοικονόμησης ενέργειας στο δήμο Ανωγείων

Υπεγράφη στο δημαρχείο Ανωγείων σύμβαση προϋπολογισμού μελέτης 294.287,19 ευρώ για την εκτέλεση του έργου «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ…

Ενδιαφέρουν 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης μαθητών από τον Δήμο Ρεθύμνης

Δωρεάν πρόγραμμα συμβουλευτικής στήριξης μαθητών ξεκινάει το Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου…

Ενδιαφέρουν 02 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πως θα λειτουργεί η Ψηφιακή Πλατφόρμα Καταγραφής Έργων Πυροπροστασίας των Δήμων

Με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) καθορίζεται η διαδικασία καταγραφής των εκτελεσθέντων έργων πυροπροστασίας από τους…