Άρθρο Localit 15 Οκτωβρίου, 2014

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας στην κεντρική Ιταλία με δύο νεκρούς

Bad weather in Parma Δυο γυναίκες, 65 και 67 ετών, οι οποίες βρίσκονταν μέσα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο έχασαν την ζωή τους από υπερχείλιση χείμαρρου, έξω από την πόλη Γκροσέτο, καθώς συνεχίζεται το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει πολλές περιοχές της Ιταλίας.

Στην κωμόπολη Ορμπετέλο, στην περιφέρεια της Τοσκάνης, επίσης, ο δήμος ζήτησε από τους κατοίκους, διαμέσου μηνυμάτων που εστάλησαν στα κινητά τηλέφωνα, να εγκαταλείψουν τα ισόγεια και τους πρώτους ορόφους των πολυκατοικιών, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δεκάδες, προληπτικές εκκενώσεις διαμερισμάτων.

Σε περιοχές της υπαίθρου, η υπερχείλιση χειμάρρων και παραπόταμων έχει μετατρέψει ιδιαίτερα εκτεταμένες καλλιεργημένες εκτάσεις σε πραγματικές λίμνες.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να μεταφέρουν σε ασφαλή περιοχή οκτώ άτομα τα οποία είχαν εγκλωβισθεί σε δυο σπίτια έξω από το Ορμπετέλλο, ενώ εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδική αρτηρία της Αουρέλια, η οποία συνδέει την Ρώμη με την βορειοδυτική Ιταλία.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες τέσσερις ημέρες οι αδιάκοπες βροχοπτώσεις προκάλεσαν τεράστια προβλήματα και καταστροφές πρώτα στην πόλη της Γένοβας, όπου ένας 57χρονος νοσοκόμος έχασε την ζωή του και αμέσως μετά στην Πάρμα, όπου ο χείμαρρος Μπαγκάντζα έσπασε τα φράγματα παρασύροντας δεκάδες αυτοκίνητα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 08 Αυγούστου, 2025
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 01 Αυγούστου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία ΥΠ.ΕΣ. – Κ.Ε.Δ.Ε. – ΕΝ.Π.Ε. – Ε.Ε.Τ.Α.Α. για την ενημέρωση του προσωπικού της Τ.Α.

Υπογράφηκε στις 21/7/2025 προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΥΠ.ΕΣ. – Κ.Ε.Δ.Ε. – ΕΝ.Π.Ε. – Ε.Ε.Τ.Α.Α. με αντικείμενα…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 30 Ιουλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καίρια παρέμβαση της ΚΕΔΕ στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την τροποποίηση του Π.Δ. 71/2020

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Στέφανο Γκίκα Καίρια…