Άρθρο Localit 27 Μαρτίου, 2014

Ενδοδημοτική κινητικότητα: Μέχρι Δευτέρα, 31 Μαρτίου, οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων

indexΣε αγώνα δρόμου θα πρέπει να επιδοθούν όσοι υπάλληλοι των δήμων ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα ενδοδημοτικής κινητικότητας καθώς η προθεσμία για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους λήγει τη Δευτέρα, 31 Μαρτίου.  Περιθώριο εξαιρετικά ασφυκτικό δεδομένου ότι μεσολαβεί και το Σαββατοκύριακο. Το γεγονός έχει προκαλέσει τουλάχιστον αναστάτωση στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες,  εξετάζει το ενδεχόμενο επαναπροσδιορισμού – παράτασης των σχετικών ημερομηνιών, διότι είναι ορατός ο κίνδυνος, εξαιτίας του ασφυκτικού χρονικού πλαισίου, να «ναυαγήσει» το πρόγραμμα της ενδοδημοτικής κινητικότητας.

Ο σχετικός νόμος 4250/2014 που δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου, ορίζει ότι οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση εντός πέντε ημερών, από την έναρξη ισχύος του – ημέρα δημοσίευσης.

Μέχρι τη Δευτέρα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει  τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου για τον διορισμό οργάνου του φορέα προέλευσης ή του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου, προκειμένου να μπορέσουν  να υποβάλλουν την σχετική αίτηση, η οποία, σημειωτέον πρέπει να υποβληθεί σε ένα μόνο φορέα της προτίμησής τους. Με δυο λόγια δηλαδή οι δήμαρχοι που οι υπάλληλοι του δήμου τους επιθυμούν να ενταχθούν στην ενδοδημοτική κινητικότητα, ή τα Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ θα  πρέπει να απαντήσουν στο αίτημά τους, αν συμφωνούν ή όχι να μετατεθούν σε άλλο φορέα επιλογής τους, μέχρι τη Δευτέρα, 31 Μαρτίου.

Επίσης μαζί με την αίτηση και τη σύμφωνη γνώμη του φορέα προέλευσης οι υπάλληλοι θα πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα περιγράφεται ο κλάδος/ειδικότητα, ο βαθμός τους, τα χρόνια υπηρεσίας και τα προσόντα, καθώς και στοιχεία που να αποδεικνύουν την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους.

Επίσης μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες, δηλαδή μέχρι την Πέμπτη, 3 Απριλίου, το αρμόδιο προς διορισμό όργανο του φορέα υποδοχής θα πρέπει να συντάξει απόφαση μετάταξης, «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διαδικασίας» με την οποία βεβαιώνεται ότι υπάρχει η αναγκαία πίστωση και την αποστέλλει «για έλεγχο νομιμότητας στον οικείο  Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή προκειμένου για την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ στον Υπουργό Εσωτερικών.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο ο φορέας υποδοχής δεν προωθήσει τη διαδικασία της μετάταξης οι υπάλληλοι παραμένουν στην οργανική  τους θέση.

Η απόφαση της μετάταξης δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με μέριμνα του φορέα υποδοχής και από την ημέρα δημοσίευσης της απόφασης οι υπάλληλοι τίθενται για ένα μήνα σε διαθεσιμότητα, η οποία παύει αυτοδικαίως με την πάροδό του, εκδίδεται διαπιστωτική πράξη από τον φορέα υποδοχής και οι υπάλληλοι αναλαμβάνουν καθήκοντα στη νέα τους υπηρεσία.

Το προσωπικό αυτό μετά το πέρας της διαδικασίας δεν δύναται να χαρακτηριστεί ως πλεονάζον και άρα να τεθεί εκ νέου σε καθεστώς κινητικότητας ή διαθεσιμότητας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 28 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δράσεις ενημέρωσης για τη χρήση των καφέ κάδων σε Μοσχάτο-Ταύρο

Συνεχίζεται στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου η τοποθέτηση καφέ κάδων για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών, στις…

Ρεπορτάζ 28 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων: «Δεν είναι λύση η μετάθεση της ευθύνης»

Την αποτελεσματική συνεργασία και τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων στο κομμάτι της πυροπροστασίας…

Ρεπορτάζ 28 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αντιδήμαρχος Παπάγου για το εργατικό δυστύχημα: Ο δενδροκηπουρός ήταν στο έδαφος – Δεν χρειαζόταν να φοράει ιμάντα

Μια μέρα μετά από τo τραγικό εργατικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον 47χρονο εργαζόμενο…