Άρθρο Localit 21 Μαρτίου, 2014

Συγκροτήθηκε επιτροπή φορέων ενάντια στη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ

megalopoli_deiΤο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη αποφάσισε να προχωρήσει στη συγκρότηση επιτροπής φορέων για το θέμα της μικρής ΔΕΗ.

Ως επικεφαλής της επιτροπής ορίστηκε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των τριών σωματείων της ΔΕΗ και των τριών επιμελητηρίων της περιοχής καθώς επίσης και ο πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Ελλάδος, η πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και εκπρόσωπος της εκκλησίας.

Το επόμενο διάστημα η επιτροπή θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να ενημερώσει για τις θέσεις της την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο. Επιπλέον προγραμματίζεται η διοργάνωση ενιαίου συλλαλητηρίου στη Δυτική Μακεδονία κατά την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Μεταξύ των προτάσεων είναι να οργανωθούν  τέσσερα ξεχωριστά συλλαλητήρια σε Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά και Γρεβενά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να αναπτυχθεί συνεργασία με τους Περιφερειάρχες Ηπείρου και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου να συντάξουν κοινή επιστολή με αποδέκτη τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ : Τι αποφάσισε για τα οικονομικά των δήμων – Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ για το νσχ της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης – Έκδοση τριών ψηφισμάτων
ΚΕΔΕ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ

Τι αποφάσισε για τα οικονομικά των δήμων Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ για το νσχ της…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλίμα: Ο πλανήτης κατέγραψε τη θερμότερη ημέρα στα παγκόσμια χρονικά την Κυριακή 21 Ιουλίου (Copernicus)

Η Κυριακή 21 Ιουλίου ήταν η πιο ζεστή μέρα που έχει καταγραφεί παγκοσμίως στα χρονικά,…