Άρθρο Localit 03 Φεβρουαρίου, 2014

Ενίσχυση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης σχεδιάζει το Βερολίνο

ΦούχτελΗ αναβάθμιση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, του θεσμού συνεργασίας των ελληνικών και γερμανικών δήμων περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η DW επικαλούμενη το περιοδικό Spiegel, στα συνολικότερα σχέδια του Βερολίνου για «παραχωρήσεις» προς τη χώρα μας, με αντάλλαγμα την επίσπευση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Εκ των πραγμάτων αναβαθμίζεται και ο ρόλος του Χ. Φούχτελ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Γερμανική κυβέρνηση, που δεν επιθυμεί να περιοριστεί μόνο σε χρηματική βοήθεια προς την χώρα μας, προχωρά σε άμεση υλοποίηση σχετικής δέσμευσης της κυβερνητικής συμφωνίας, όπου αναφέρεται ρητά η στήριξη της Ελλάδας σε διμερές επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο όλα τα γερμανικά υπουργεία θα πρέπει να καταθέσουν τις επόμενες εβδομάδες στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών συγκεκριμένα σχέδια συνεργασίας.

Σύμφωνα με έκθεση του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών την οποία επικαλείται το γερμανικό περιοδικό, οι ελλείψεις στην Ελλάδα είναι “τεράστιες” βάζοντας σε πρώτο πλάνο τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης, το ότι οι φορολογικές αρχές λειτουργούν “αναξιόπιστα”, το ότι η κατάρτιση ενός κτηματολογίου παραμένει στάσιμη, ότι οι ιδιωτικοποιήσεις δεν προχωρούν καθώς και ότι η αγορά εργασίας δεν είναι τόσο ευέλικτη όσο θα έπρεπε.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών θα ήθελε να αξιοποιήσει αυτές τις ανάγκες ως «μοχλό πίεσης» προς την Αθήνα, προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…