Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών στις 19 και 20 Οκτωβρίου
Τον παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο υποδέχονται η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου.
Η υποδοχή του κ.Βαρθολομαίου στον τόπο μας θα γίνει με κάθε επισημότητα και με τις δέουσες τιμές που αρμόζουν στο πρόσωπό του, ενώ πλήθος πιστών αναμένει ήδη με αγωνία την άφιξη του.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει και ανακοινώσει η Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, ο παναγιότατος θα παραμείνει στο δήμο μας ως το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου.
Ειδικότερα, η επίσημη υποδοχή θα γίνει στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, μπροστά στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ.Βενιζέλου 125, περιοχή Στρεμπενιώτη), και κατόπιν η πομπή θα κινηθεί προς τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη).
Αμέσως μετά, στον παρακείμενο χώρο του Επισκοπείου θα πραγματοποιηθεί η τελετή υποδοχής της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά.
Στη συνέχεια, στις 6 το απόγευμα, θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεάπολης, στον αύλειο χώρο του οποίου αμέσως μετά θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια Προσφυγικού Μνημείου.
Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 7.30 το πρωί θα τελεστεί όρθρος και πατριαρχική θεία λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεάπολης. Θα ακολουθήσουν το πατριαρχικό τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως Διονυσίου και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στην αυλή του Επισκοπείου.