Άρθρο Localit 10 Ιουνίου, 2013

Όμιλος Σερρών για UNESCO: Δημιουργήθηκε το *Πάρκο Γεωργίου Ν. Παπανικολάου* στις Σέρρες

Με  μια σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Σερρών η παρουσίαση του *Πάρκου Γεωργίου Ν .Παπανικολάου * στον προαύλιο χώρο του.

Προηγήθηκε, στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου από τον Διευθυντή της Α Γυναικολογικής, ιατρό κ Δημήτρη Μπαλουκτσή, η παρουσίαση της ζωής του, το έργο του, η ανακάλυψη του TEST PAP

Παρουσιάστηκε επίσης  έκθεση φωτογραφίας, από στιγμές της ζωής του, που θα τοποθετηθεί  στην Γυναικολογική Α και Β κλινική ,ώστε να δουν όλες οι γυναίκες την πορεία αυτού του μεγάλου Έλληνα  ,που έσωσε σ όλο τον κόσμο εκατομμύρια γυναίκες από θάνατο.

Με το τέλος της παρουσίασης τιμήθηκε η ιατρός κ. Κική Μόσχου για το αθόρυβο και σημαντικό έργο που πραγματοποίησε στην Παθολογική κλινική  επί 35 χρόνια .

Ακολούθησε η παρουσίαση του μνημείου έξω στον προαύλιο χώρο όπου με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ αποδέχθηκε το αίτημα του Ομίλου Σερρών για UNESCO να τιμηθεί το έργο του, στο πλαίσιο του * Έτους Γεωργίου .Ν. Παπανικολάου*. δημιουργώντας το μοναδικό πάρκο στην μνήμη του, σ όλο τον κόσμο.

Δίπλα στο μνημείο φυτεύτηκαν τρία δένδρα και θα συνεχίζετε η δεντροφύτευση όπου θα έχουν και το όνομα τους τα παιδιά που θα γεννιούνται στο νοσοκομείο στην αρχή κάθε έτους.

Ο Όμιλος Σερρών για UNESCO θέλει ιδιαίτερα να ευχαριστήσει τον Διοικητή και το ΔΣ για την ΑΜΕΣΗ ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ της πρότασης του.

Η Σέρρες έδειξε ότι έχει μνήμη για τους Έλληνες που διαπρέπουν.

 

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…