Άρθρο Localit 03 Απριλίου, 2013

Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς: Περιφερειακή αρχή Στερεάς- Πίσω ολοταχώς μετά τις αντιδράσεις για την άδεια στην ΑΓΕΤ

Η ανάκληση από τον Περιφερειάρχη της άδειας για την καύση απορριμμάτων (RDF) στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι σε καμιά περίπτωση δεν καθησυχάζει τους κατοίκους της περιοχής. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Χαλκίδας και η μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα δεν αρκούν για να εξασφαλίσουν τις μελλοντικές εξελίξεις.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος προστασίας Αλιβερίου “Η κερκόπορτα για τη μετατροπή της Εύβοιας σε χωματερή – αποτεφρωτήρα έχει ανοίξει προ πολλού και διατηρείται ανοιχτή.”
Εδώ και αρκετά χρόνια οι κάτοικοι κινητοποιούνται για να αποτρέψουν την καύση των αποβλήτων που φαίνεται να συνδέεται πλέον με ένα διπλό στόχο:
– αφενός με την προσπάθεια να ενισχυθούν τα εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου με την καύση αποβλήτων χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης ακόμη και το κλείσιμο του εργοστασίου της Χαλκίδας
– και αφετέρου με την αξιοποίηση των “προϊόντων” από τις μεγάλες μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων που προωθούνται από τους μεγαλοεργολάβους, τη γερμανική κυβέρνηση (και τον γνωστό μας κ. Φούχτελ ) στην Αττική, στην Ελλάδα και στην περιφέρειά μας και οι οποίες δεν θα παράγουν τίποτε περισσότερο από … σκουπίδια για καύσιμα.
Τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας φέρουν ευθύνες γι αυτές τις διαχρονικές μεθοδεύσεις. Το περιφερειακό συμβούλιο πρέπει άμεσα να συζητήσει το θέμα και να δεσμευτεί πολιτικά ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην καύση του RDF. Σε διαφορετική περίπτωση το θέμα θα παραμένει ανοιχτό και θα επανέλθει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

 

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 24 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα έσοδα από τα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. δεν μπορούν να αφαιρεθούν από τους Δήμους – Να αποσυρθεί άμεσα το άρθρο 20 του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την «ενίσχυση της οδικής ασφάλειας»

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα τη σχεδιαζόμενη πρόθεση από πλευράς Κυβέρνησης, να αφαιρέσει από…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 22 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ πάει στο Υπουργείο Οικονομικών με ενότητα και αποφασιστικότητα- «Όχι αποφάσεις για την Αυτοδιοίκηση χωρίς την Αυτοδιοίκηση»

Με ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας, αποφασιστικότητας και διεκδίκησης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ),…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 22 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου για την απώλεια του Διονύση Σαββόπουλου

Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα έναν άνθρωπο που με το έργο του σφράγισε…