Άρθρο Localit 26 Ιουνίου, 2012

Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς: Η πολιτική διαμαρτυρία δεν είναι αδίκημα – συμπαραστεκόμαστε στους 5 συλληφθέντες των Θεοφανείων στη Χαλκίδα

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου, παραπέμπονται στο Β’ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜ/ΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, 5 πολίτες από τη Χαλκίδα που φώναξαν συνθήματα όπως “ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το ’73” και “λαέ πεινάς, γιατί τους προσκυνάς” ανήμερα των Θεοφανείων για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας». 

Συμπαραστεκόμαστε στους συμπολίτες μας θεωρώντας ότι η πολιτική διαμαρτυρία όχι μόνο δεν είναι αδίκημα, αλλά είναι η φυσιολογική αντίδραση απέναντι στην πρωτοφανή λεηλασία των κοινωνικών κεκτημένων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο ύπατος εκπρόσωπος της Πολιτείας και συνακόλουθα φυσικός αποδέκτης της διαμαρτυρίας των πολιτών.  

Μετά την άγρια καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων, ας μην ακολουθήσει η ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας.

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 23 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εγκαινίασε τη 3η Διεθνή Έκθεση Πολιτικής Προστασίας InterAigis 2026
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 22 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηχηρό μήνυμα για στήριξη Δήμων και κοινωνικών υπηρεσιών

Λάζαρος Κυρίζογλου: «Οι κοινωνικές δομές χρειάζονται σταθερότητα, όχι πειραματισμούς – το έμπειρο προσωπικό είναι η…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 22 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψήφισμα για τις Κοινωνικοπρονοιακές Δομές των Δήμων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ εκφράζει την αντίθεσή του στο σχέδιο που κυκλοφόρησε η Κυβέρνηση,…