Άρθρο Localit 20 Φεβρουαρίου, 2012

Δήμος Θηβαίων: Έργα ύδρευσης στον Ελεώνα και το Νεοχωράκι

Η ΔΕΥΑΘ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έγινε η αρχή στα έργα για την υδροδότηση του Ελεώνα και του Νεοχωρακίου με νερό από το Μόρνο.

   Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου υπεγράφη, η μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΥΑΘ κ. Αλέκου Στάϊκου και του εκπροσώπου της αναδόχου εργολαβικής εταιρείας «ΕΡΓΟΔΟΜΙΚΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ»  κ.Σπύρου Μπεκρή, η σύμβαση για την κατασκευή του πρώτου έργου «Κατασκευή Εξωτερικού Υδραγωγείου για τις Τοπικές Κοινότητες Νεοχωρακίου και Ελεώνα Δήμου Θηβαίων». Ταυτόχρονα έγινε η εγκατάσταση του εργολάβου.

    Το έργο αυτό είναι το πρώτο  από δυο με τα οποία οι δυο κοινότητες θα τροφοδοτηθούν με νερό από το υδραγωγείο  (κανάλι) του Μόρνου διυλισμένο στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΘ,  απ’ όπου εξάλλου τροφοδοτείται ολόκληρη η πόλη της Θήβας.

    Το δεύτερο έργο, αποτελεί αναβάθμιση, επέκταση των υπαρχόντων διυλιστηρίων για να καλυφθεί η πρόσθετη ζήτηση και άμεσα αναμένεται η δημοπράτησή του. 

    Η χρηματοδότηση του έργου, προϋπολογισμού μελέτης 2.417.973 €,  γίνεται μέσω ΕΣΠΑ από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικούς Πόρους, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από πόρους της ΔΕΥΑΘ.

    

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

                                                        Αλέκος Σταϊκος                                                                                              

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 02 Σεπτεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου για την επίθεση στον Δήμαρχο Αλοννήσου

«Η βίαιη και απαράδεκτη επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Παναγιώτης Αναγνώστου, δεν μπορεί να…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 01 Σεπτεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα της ΚΕΔΕ στις Αιγές για «Το Τοπόσημο ως συντελεστής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών»

Η ΚΕΔΕ φέρνει στο προσκήνιο τη σημασία των τοπόσημων για την ταυτότητα και την ευημερία…

Newsletter (top) ... 29 Αυγούστου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
H Kεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος θα παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα την πρότασή της για το ζήτημα της ενεργειακής αξιοποίησης των απορριμμάτων.

Έχουμε ξεκάθαρες “κόκκινες γραμμές” και δεν δεχόμαστε υποδείξεις από δήθεν Δίκτυα που δεν εκπροσωπούν τη…