Άρθρο Localit 06 Μαρτίου, 2012

Στον «Κήπο των Αισθήσεων» οι οινοποιοί και η Περιφέρεια Κρήτης

Ραντεβού στον “Κήπο των Αισθήσεων” στους Μαλάδες Ηρακλείου δίνουν για τέταρτη χρονιά οι οινοποιοί της Κρήτης. Η έκθεση  «ΟΙΝΟΤΙΚΑ» θα ανοίξει τις πύλες της στους επαγγελματίες και φίλους του κρητικού αμπελώνα στις 11 και 12 Μαρτίου 2012. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το  Δίκτυο  Οινοποιών της Κρήτης και την αιρετή Περιφέρεια Κρήτης.

Ορμώμενοι από την ευρεία απήχηση της έκθεσης τα τρία προηγούμενα χρόνια οι οινοποιοί προσκαλούν το κόσμο να περιηγηθεί μαζί τους στις διαδρομές του κρασιού και να γνωρίσουν  τα μυστικά του, τις δυνατότητες του και τη δυναμική του.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν κρασιά παλιάς και νέας εσοδείας από 24 διαφορετικά οινοποιεία του νησιού, να έρθουν σε επαφή με τους παραγωγούς τους, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες σχετικά με την προώθηση, την ποιοτική αναβάθμιση και την προβολή ενός από τα βασικότερα προϊόντα του νησιού και να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα της οινοποίησης.

Η φετινή έκθεση θα εμπλουτιστεί με παράλληλες ενέργειες. Πιο συγκεκριμένα:

  • Η ομαδοποιημένη παρουσίαση των γλυκών κρασιών της Κρήτης, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη αντίληψη για το συγκεκριμένο είδος.
  • Οργανωμένο πωλητήριο  κρητικού κρασιού εντός του χώρου της έκθεσης
  • Την Κυριακή 12.00-14.00, ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί για τους επισκέπτες της έκθεσης, γλυκά εδέσματα από κρητικές πρώτες ύλες.
  • Τη Δευτέρα 12 Μαρτίου και ώρα 10.00 π.μ, θα πραγματοποιηθεί μια δίωρη συνέντευξη και παρουσίαση του επιχειρησιακού προγράμματος ΚΟΑ , στο πλαίσιο του οποίου έλαβαν μέρος τα δίκτυα της Κρήτης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου. Καλεσμένοι της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα είναι οι τοπικές αρχές, τα Επιμελητήρια και τα τοπικά ΜΜΕ. 

Πληροφορίες

Οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει για τη δωρεάν μετακίνηση όσων βρίσκονται στο Ηράκλειο Κρήτης. Συγκεκριμένα ανά δύο ώρες θα έχει Wine Bus, τα οποία θα ξεκινούν από το άγαλμα Βενιζέλου και από τη Χανιώπορτα.

Ώρες αναχώρησης (11:00 -13:00 -15:00 -17:00 -19:00).

Αντίστοιχα δρομολόγια έχουν προγραμματιστεί και για την επιστροφή των επισκεπτών. Τη Κυριακή, 11/3/2012 η είσοδος για όλους τους οινόφιλους είναι 11.00-21.00, τη Δευτέρα, 12/3/2012  από 12.00 – 16.00 η έκθεση είναι μόνο για επαγγελματίες, ενώ από τις 16:00 – 21.00 της ίδιας ημέρας η έκθεση θα είναι και πάλι για όλους τους οινόφιλους. 

Τα κρητικά κρασιά αποκτούν δικό τους πόρταλ  

Ο Κρητικός Αμπελώνας, με την βοήθεια των Δικτύων Οινοποιών της Κρήτης – Νομού Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνου – έχει και επίσημα το δικό του ηλεκτρονικό portal, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.winesofcrete.gr. Το portal παρέχει πληροφορίες στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, για το δίκτυο, τα μέλη και τα οινοποιεία, τις τοπικές ποικιλίες, την ιστορική αναδρομή του κρασιού στην Κρήτη, εκδηλώσεις αλλά και συνταγές που βασίζονται στην Κρητική Διατροφή.

Αξίζει να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική συλλογή, η οποία περιέχει πληθώρα φωτογραφιών από τα οινοποιεία και τους Κρητικούς αμπελώνες όπως και το «γλωσσάρι του Οινοτουρίστα» για να μάθετε την ορολογία που χρησιμοποιείται στον κόσμο του Κρητικού οίνου.
Για την ολοκληρωμένη προσπάθεια προώθησης του οινικού τουρισμού στο νησί και στην ανάδειξη των Κρητικών κρασιών, τα δίκτυα Οινοποιών της Κρήτης εξέδωσαν χάρτες με τις οινικές διαδρομές του νησιού και άλλα σημεία γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

Στους χάρτες,  εκτός από όλα τα οινοποιεία της Κρήτης ανά νομό, υπάρχουν πληροφορίες για τους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, καθώς και  προτάσεις για καλό παραδοσιακό φαγητό.

Επίσης παρέχονται πληροφορίες για το κρητικό κρασί στο πέρασμα του χρόνου, πληροφορίες και στοιχεία της ιστορίας και της παράδοσης της Κρήτης, καθώς και πληροφορίες για την περίφημη Κρητική Διατροφή.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 16 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην πυρόπληκτη Πεντέλη την Τρίτη 20 Αυγούστου ο πρωθυπουργός, επικεφαλής κλιμακίου υπουργών

Στην Πεντέλη θα μεταβεί την Τρίτη 20 Αυγούστου, το απόγευμα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με…

Ενδιαφέρουν 16 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
LemnosApp: Ψηφιακή τουριστική πυξίδα για τον επισκέπτη

Τη νέα ψηφιακή εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ “LemnosApp”, παρουσίασε ο δήμος Λήμνου. Το…

Ενδιαφέρουν 16 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου: Οι αιτήσεις εγγραφής στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς απο 19 έως και 25 Αυγούστου

Ο δήμος Ηρακλείου ανακοίνωσε ότι μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων για τους παιδικούς σταθμούς…