Άρθρο Localit 08 Νοεμβρίου, 2011

Χιλιάδες στρατιώτες στους δρόμους του Λονδίνου για τους ΟΑ

Περισσότεροι από 6.000 Βρετανοί στρατιώτες εκτιμάται ότι θα κληθούν να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στους δρόμους του Λονδίνου κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, το επόμενο καλοκαίρι.

Οι διοργανωτές «εξετάζουν την πιθανή χρήση του στρατού κατά την διάρκεια των Αγώνων» μετά από μία επαναξιολόγηση των δυνάμεων που απαιτούνται, καθώς όπως αναφέρουν πηγές πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρόκληση της χώρας στον τομέα της ασφάλειας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Επιτροπή Διοργάνωσης των Αγώνων του Λονδίνου ανέθεσε στην ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας G4S να εκπαιδεύσει και να διαχειριστεί 10.000 πολιτοφύλακες με σκοπό να περιπολούν τους δρόμους. Ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι πιθανό να αυξηθεί στους 22.000. «Θα είμαστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι χιλιάδες υψηλά εκπαιδευμένοι στρατιώτες είναι τριγύρω», ανέφερε μία πηγή. Οι στρατιώτες δε θα είναι ένστολοι -προβλέπεται να φορούν στολές ιδιωτικών φρουρών- και θα λαμβάνουν τον κανονικό μισθό τους.

«Το υπουργείο Άμυνας έχει εμπλακεί στην υποστήριξη του σχεδιασμού της ασφάλειας των Ολυμπιακών. Έχουμε δεσμευτεί να διοργανώσουμε ασφαλείς Αγώνες τους οποίους θα απολαύσουν το Λονδίνο, η Βρετανία και ο κόσμος», δήλωσε ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η Βρετανία διατηρεί σε υψηλά επίπεδα το επίπεδο συναγερμού για την πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων.

Πηγή: tvxs

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκτός Συνόρων 18 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμαρχος στο Μεξικό δολοφονήθηκε μερικές ημέρες μετά την εκλογή του

Δήμαρχος κοινότητας του νότιου Μεξικού, ο οποίος είχε εκλεγεί μόλις, στις εκλογές της 2ης Ιουνίου,…

Εκτός Συνόρων 22 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δουβλίνο και Νέα Υόρκη σε μόνιμη καθημερινή σύνδεση μέσω μιας εικονικής πύλης

Πως η σύγχρονη τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο αδελφοποίησης πόλεων τον 21ο αιώνα Η σύγχρονη τεχνολογία…

Εκτός Συνόρων 01 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μεξικό: Δολοφονία δημάρχου σε περιοχή που λυμαίνονται καρτέλ των ναρκωτικών

Ομάδα ενόπλων σκότωσε προχθές Σάββατο το βράδυ τον δήμαρχο κοινότητας της πολιτείας Μιτσοακάν, στο δυτικό…