Άρθρο Localit 10 Αυγούστου, 2020

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Ενημερωτική συνάντηση – ανοιχτή συζήτηση με συμμετοχή κατοίκων της περιοχής Αγιου Γεωργίου – Ελαιώνα Μάκρης

Ενημερωτική συνάντηση – ανοιχτή συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί απο τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και με συμμετοχή κατοίκων της περιοχής Αγιου Γεωργίου – Ελαιώνα Μάκρης.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Μάκρης, ενώ οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από τον κ. Ζαμπούκη, από τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Απόστολο Μάκρα, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Π.Ε. Έβρου κ. Κωνσταντίνο Κούκουρα και τον Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διευθύνσης Αλεξανδρούπολης κ. Νικόλαο Διδασκάλου, για τα μέτρα αυτοπροστασίας και το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν σε μια ενδεχόμενη εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή.

Οι κάτοικοι συμμετείχαν στη συζήτηση, ενώ ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης άκουσε προσεκτικά και απάντησε στα ερωτήματα των κατοίκων της περιοχής.

Παρόντες ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ Πρασίνου Ηλίας Δαστερίδης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ναϊτίδης, η Πρόεδρος της Κοινότητας Μάκρης Μαριάνθη Μαύρου και ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Μπόγδης.

Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στο σοβαρό πρόβλημα της περιοχής, που είναι η στενότητα των δρόμων, η έλλειψη οδών διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς και τον κίνδυνο σε περίπτωση που ξεσπάσει αυτή, να υπάρξει τραγωδία παρόμοια με αυτή στο Μάτι.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ξεκινάει τις ενέργειες για την διάνοιξη δρόμων και για τη πρόσβαση στη παραλία, γεγονός που μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν οι κάτοικοι της περιοχής αποδεχθούν να παραχωρήσουν από μερικά εκατοστά έως ένα-δυο μέτρα των οικοπέδων τους. Ακολούθησε επίσκεψη και επιτόπια εξέταση των προβλημάτων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Δημάρχου και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας στην Παιδική Κατασκήνωση Δήμου Αλεξανδρούπολης προκειμένου να ελεγχθούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί και οι εγκαταστάσεις, που αφορούν την αντιπυρική προστασία.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 05 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζωγράφου: Φέτος στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργήσουν θερινά τμήματα προετοιμασίας για τη Γ΄Λυκείου

Οι εγγραφές για τα θερινά τμήματα προετοιμασίας Γ΄ Λυκείου  από 22 Μαΐου έως 24 Ιουνίου,…

Ενδιαφέρουν 05 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο δήμος Θήρας ζητά την έμπρακτη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις Σαντορίνης και Θηρασιάς

Την ουσιαστική και στοχευμένη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις ζητά ο δήμος Θήρας, αναγνωρίζοντας τις…

Ενδιαφέρουν 05 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαύριο: Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά με καινοτόμο σχεδιασμό

Το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Λαυρίου προχωρά με ταχείς ρυθμούς, μετασχηματίζοντας…