Άρθρο Localit 10 Αυγούστου, 2020

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Ενημερωτική συνάντηση – ανοιχτή συζήτηση με συμμετοχή κατοίκων της περιοχής Αγιου Γεωργίου – Ελαιώνα Μάκρης

Ενημερωτική συνάντηση – ανοιχτή συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί απο τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και με συμμετοχή κατοίκων της περιοχής Αγιου Γεωργίου – Ελαιώνα Μάκρης.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Μάκρης, ενώ οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από τον κ. Ζαμπούκη, από τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Απόστολο Μάκρα, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Π.Ε. Έβρου κ. Κωνσταντίνο Κούκουρα και τον Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διευθύνσης Αλεξανδρούπολης κ. Νικόλαο Διδασκάλου, για τα μέτρα αυτοπροστασίας και το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν σε μια ενδεχόμενη εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή.

Οι κάτοικοι συμμετείχαν στη συζήτηση, ενώ ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης άκουσε προσεκτικά και απάντησε στα ερωτήματα των κατοίκων της περιοχής.

Παρόντες ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ Πρασίνου Ηλίας Δαστερίδης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ναϊτίδης, η Πρόεδρος της Κοινότητας Μάκρης Μαριάνθη Μαύρου και ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Μπόγδης.

Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στο σοβαρό πρόβλημα της περιοχής, που είναι η στενότητα των δρόμων, η έλλειψη οδών διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς και τον κίνδυνο σε περίπτωση που ξεσπάσει αυτή, να υπάρξει τραγωδία παρόμοια με αυτή στο Μάτι.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ξεκινάει τις ενέργειες για την διάνοιξη δρόμων και για τη πρόσβαση στη παραλία, γεγονός που μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν οι κάτοικοι της περιοχής αποδεχθούν να παραχωρήσουν από μερικά εκατοστά έως ένα-δυο μέτρα των οικοπέδων τους. Ακολούθησε επίσκεψη και επιτόπια εξέταση των προβλημάτων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Δημάρχου και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας στην Παιδική Κατασκήνωση Δήμου Αλεξανδρούπολης προκειμένου να ελεγχθούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί και οι εγκαταστάσεις, που αφορούν την αντιπυρική προστασία.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 01 Σεπτεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα της ΚΕΔΕ στις Αιγές για «Το Τοπόσημο ως συντελεστής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών»

Η ΚΕΔΕ φέρνει στο προσκήνιο τη σημασία των τοπόσημων για την ταυτότητα και την ευημερία…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 29 Αυγούστου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
H Kεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος θα παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα την πρότασή της για το ζήτημα της ενεργειακής αξιοποίησης των απορριμμάτων.

Έχουμε ξεκάθαρες “κόκκινες γραμμές” και δεν δεχόμαστε υποδείξεις από δήθεν Δίκτυα που δεν εκπροσωπούν τη…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 27 Αυγούστου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για την παρουσίαση της εφαρμογής MyStreet

Με ιδιαίτερη σημασία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η παρουσίαση της…