Άρθρο Localit 07 Αυγούστου, 2020

Ειδική πινακίδα ενημέρωσης επικινδυνότητας Δασικών Πυρκαγιών στο Γαλάτσι

Ο Δήμος Γαλατσίου σε συνεργασία με τον Σ.Π.Α.Τ. (Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων), τοποθέτησε επί της Λ. Βεΐκου στην διασταύρωση προς τον Λόφο Κόκκου,  Ειδική Πινακίδα Ενημέρωσης Επικινδυνότητας Δασικών Πυρκαγιών, τόσο για την ενημέρωση των πολιτών όσο και για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Ο δείκτης επικινδυνότητας θα αλλάζει καθημερινώς, σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο Δήμος Γαλατσίου για την προστασία των δασικών χώρων, μεριμνά με τακτικούς καθαρισμούς, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον καθαρισμό των ξερών χόρτων σε όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

«Η προστασία του φυσικού μας πλούτου από τη φωτιά, είναι ευθύνη όλων και απαιτεί τη συμβολή όλων, για τον λόγο αυτό παρακαλούμε θερμά τους πολίτες, ειδικά στις κατηγορίες κινδύνου 4 & 5 να μην κυκλοφορούν ούτε πεζοί, ούτε με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο (μοτοσικλέτα, αυτοκίνητο…) στην ευρύτερη περιοχή των Τουρκοβουνίων και να μην αδιαφορούν για τις καιρικές συνθήκες των δελτίων ειδήσεων που δημοσιεύονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, διότι η πιο μικρή φωτιά μπορεί να εξελιχθεί σε ανεξέλεγκτη πυρκαγιά» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διεθνείς Σχέσεις 28 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Επιτροπής Παρακολούθησης του Κογκρέσσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών – Τιφλίδα, 2 Ιουλίου 2024
Ρεπορτάζ 28 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δράσεις ενημέρωσης για τη χρήση των καφέ κάδων σε Μοσχάτο-Ταύρο

Συνεχίζεται στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου η τοποθέτηση καφέ κάδων για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών, στις…

Ρεπορτάζ 28 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων: «Δεν είναι λύση η μετάθεση της ευθύνης»

Την αποτελεσματική συνεργασία και τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων στο κομμάτι της πυροπροστασίας…